Diari La Veu del País Valencià
El Parlament Europeu aprova la inclusió de l’eix Cantàbric-Mediterrani en la xarxa transeuropea de transport

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres les línies ferroviàries que composen la xarxa transeuropea de transport i que, per tant, podran optar a subvencions europees per a la seua millora i modernització. Aquesta xarxa inclou els trams València-Madrid i Sagunt-Saragossa, que es van quedar fora en un primer moment perquè l’anterior executiu de Mariano Rajoy no les va demanar. La proposta definitiva, que inclou les demandes valencianes, ha eixit endavant amb 434 vots a favor, 134 en contra i 37 abstencions.

El 22 de novembre, i després que una delegació d’empresaris i polítics valencians i aragonesos viatjara a Brussel·les, la Comissió de Transports del Parlament Europeu va acceptar l’esmena que incloïa l’eix Cantàbric-Mediterrani i la connexió entre València i Madrid.

Ara, el Parlament Europeu ha donat llum verda al conjunt de la xarxa transeuropea de transport i el tram Sagunt-Saragossa està més a prop d’optar a part dels 30.000 milions d’euros en ajudes. Però, perquè finalment el mecanisme ‘Connectar Europa’ siga una realitat, cal que la resolució torne de nou a la Comissió Europea perquè la ratifique i, després, haurà de passar pel Consell Europeu per a rebre el vistiplau definitiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa