Diari La Veu del País Valencià
El Botànic frustra l’intent de Ciutadans de retirar 600.000 euros del pressupost per a promoció turística en À Punt

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) mantindrà els 600.000 euros de subvenció directa que arreplega el projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat per al pròxim exercici de 2019 en haver sigut rebutjada l’esmena conjunta del PPCV i Ciutadans que reclamava que la meitat es destinara a turisme sénior i l’altra, a la lluita contra la precarietat i temporalitat laboral en el sector turístic.

En un primer moment, la formació taronja havia presentat una esmena que demanava que els 600.000 euros pressupostats per a la promoció turística en À Punt es destinaren a la lluita contra el frau. No obstant això, en la vesprada d’aquest dimarts s’havia aconseguit un acord entre el partit d’Albert Rivera i els partits del Botànic perquè eixa subvenció es concedira per concurrència competitiva a totes les empreses del sector audiovisual que fomentaren el contingut turístic.

Malgrat aquest acord, a l’inici del debat de les esmenes, els grups del Botànic han retirat el seu suport a la iniciativa conjunta i Ciutadans ha presentat una altra amb els populars que no ha eixit endavant. Aquest text reclamava que 300.000 euros dels 600.000 euros pressupostats per als mitjans públics valencians es dedicaren a l’impuls del turisme sénior i l’altra meitat, a un programa de responsabilitat de l’activitat turística dedicat a la lluita contra la precarietat i temporalitat del sector.

El diputat de Ciutadans Toni Woodward ha mostrat la seua “estranyesa” per aquesta decisió i ha lamentat el canvi d’actitud de les tres formacions esquerranes. D’aquesta manera, el diputat del PPCV, Ruben Ibañez, també ha oferit el suport del seu grup a esmenar la quantia per a À Punt, perquè considera que “no la necessita” ni “existeixen motius”.

Des de Compromís, Jordi Juan ha justificat la seua decisió en el fet que la seua formació “continua apostant pel sector audiovisual i el que és una ràdio i televisió pública”. “Tenim el compromís amb la ciutadania de seguir impulsant una televisió pública necessària per a la vertebració del nostre territori, per al suport de la nostra indústria cultural i també per a satisfer el dret dels valencians a l’accés d’uns mitjans de comunicació públics i en la nostra llengua”, ha subratllat.

Comparteix

Icona de pantalla completa