Diari La Veu del País Valencià
La literatura serà el fil conductor de la nova edició d’ExpoJove

L’Ajuntament de València ha presentat aquest dimecres la nova edició d’ExpoJove, que obrirà les portes a Fira València el 26 de desembre sota el lema ‘Llegim’. Fins al 4 de gener, tallers i espectacles protagonitzats “pel món dels llibres, les revistes, els còmics” i també “per personatges i autors i autores internacionals i valencians” ocuparan més de 44.000 metres quadrats dels pavellons 6, 7 i 8 del Fòrum Nord del recinte firal, segons ha explicat el regidor Pere Fuset en una roda de premsa.

El responsable de Cultura Festiva ha destacat que “la lectura serà el leitmotiv d’aquesta edició”, que té el repte d’igualar les 100.927 visites de l’any passat, una xifra rècord en la història d’aquest esdeveniment. Fuset ha remarcat el paper d’ExpoJove per a fer que València “siga també una referència de l’oci i del turisme en les dates de Nadal” i ha recordat la voluntat “d’arribar al públic familiar i adolescent”. Amb aquest objectiu, s’han programat tallers d’edició de booktrailers; de gravació i doblatge de veu; d’enquadernació de llibres; de fabricació de carteres amb fulls de còmic, i d’elaboració de marcapàgines, entre d’altres.

“Volem que aquesta fira siga una aliada del món professional artístic valencià”, ha exposat Fuset en referència a la vintena d’espectacles que es representaran eixos dies a càrrec de 15 companyies diferents. A l’espai propi de la seua Regidoria, que ocuparà els pavellons 7 i 8 (9.000 metres quadrats), hi haurà cinc escenaris “amb espectacles per a tots els gustos”. Per exemple, es podrà veure Dani Miquel, l’espectacle Pop’s Corn, la companyia La Dependent amb Lletraferida 2.0 i altres grups de teatre. Cada dia a les 19.00h l’il·lusionista Jammes Garibo serà l’encarregat d’acomiadar la jornada. “Volem que la màgia siga també una de les protagonistes d’aquesta fira”, ha descrit el regidor.

Les instal·lacions es podran visitar normalment d’11.00h a 20.00h. Hi ha les excepcions del 31 de desembre –de 10.00h a 14.00h– i de l’1 de gener –de 16.00h a 21.00h–. Pel que fa als preus, l’entrada general costarà 5 euros; la de mig dia, 2,5 euros, i la de grup, 3 euros. Els tiquets es poden comprar allà mateix o en la web d’ExpoJove des d’aquest dimecres. Els xiquets d’entre 0 i 4 anys i els membres de les comissions falleres no hauran de pagar.

A més de la Regidoria de Cultura Festiva, també hi estaran la de Mobilitat Sostenible i l’EMT; la de Protecció Ciutadana (amb la Policia i els bombers); la de Joventut; la de Comerç; la Diputació de València; la Unitat Militar d’Emergències (UME); l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), i À Punt. Com ja és habitual, els equips de futbol del València i del Llevant, el València Bàsquet i la Fundació Trinidad Alfonso seran altres de les entitats presents. També hi haurà, en altres pavellons, zones dedicades a les atraccions.

El cartell d’ExpoJove el signa Rubén Darío Aledón García, estudiant valencià de disseny. Fuset també ha volgut mostrar el seu agraïment a la Fundació pel llibre i la lectura (FULL) “per ajudar a desenvolupar la idea central” d’aquesta edició.

Comparteix

Icona de pantalla completa