Diari La Veu del País Valencià
Paula Bonet signa la felicitació de Nadal de València

La dissenyadora castellonenca Paula Bonet signa el fosc i tenebrista cartell amb què l’Ajuntament de València felicitarà enguany el Nadal al seu veïnat. El consistori valencià proposa una mirada d’introspecció i unes festes “banyades en or” que “il·lumine i allibere” la ciutadania, com “una llum que abracem per a eixir de les nostres rutines”. Així ho ha explicat la mateixa creadora aquest dilluns en la presentació del cartell, que novament ha estat realitzat per una professional del País Valencià. Els anys anteriors els encarregats han sigut l’artista Jotakà, l’estudi de dissenys Pixelarte i la il·lustradora Sandra Navarro.

“L’or és l’amor compartit en aquestes dates, la bellesa d’aquest amor en les reunions familiars”, ha continuat Bonet, qui ha indicat que “la metàfora de l’or fa referència a com abracem la llum que ix de la foscor de les nostres rutines”. Per a la dissenyadora de Vila-real, “el Nadal és un moment de reflexió, de fugida de la quotidianitat, de reunió, de diàleg amb un mateix, de consciència del temps (com trobem a faltar a persones que ja no estan entre nosaltres). Gran part del que ens porta és extremadament valuós: l’or d’Orient en la mediterrània i acollidora ciutat de València”.

El regidor de Relacions amb els Mitjans, Carlos Galiana, ha explicat que Bonet proposa un Nadal “en què predomina la meditació, la mirada interior i la introspecció, que també es dóna en aquestes dates”. Paula Bonet, llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, és una de les il·lustradores espanyoles de més èxit i el seu treball, tant en obres pròpies com il·lustrant textos i poemes aliens, ha aconseguit un ampli reconeixement tant dins com fora del país, la qual cosa compagina amb les seues col·laboracions en mitjans de comunicació, escenografia, cartelleria i pintura mural.

Comparteix

Icona de pantalla completa