Diari La Veu del País Valencià
Puig nega que el PSPV i el Bloc s’hagen finançat il·legalment

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que no creu que hi haja “cap mena de finançament il·legal” en el partit socialista i en el Bloc, però ha dit que estan “sempre disposats” al fet que “tot allò que ha de ser visualitzat es visualitze des de la transparència”.

Puig s’ha referit, en declaracions als periodistes, a la comissió de les Corts que investiga el finançament electoral del PSPV i el Bloc entre 2007 i 2008, que aquest dilluns ha començat la fase de compareixences, amb la del president del PPCV a la demarcació d’Alacant, José Císcar, i el president de les Corts, Enric Morera, entre d’altres.

“No hi ha cap mena de finançament il·legal d’aquestos partits, però sempre estem disposats al fet que el que haja de ser visualitzat, es visualitze des de la transparència”, ha recalcat.

En aquesta línia, ha subratllat que el Consell és el govern “que ha actuat des de l’honradesa, la transparència i que ha canviat el paradigma de la societat valenciana”, que ha passat d’un paradigma “vinculat a la corrupció a un que ara està vinculat a la solidaritat”.

Aquest dilluns ha començat la comissió sobre el finançament del Bloc i el PSPV amb la compareixença del diputat del PP José Císcar, com a denunciant del cas, i el seguiran el president de les Corts i del Bloc, Enric Morera, i l’exalcaldessa popular de Dénia Ana Kringe. A la vesprada serà el torn del responsable de la campanya del Bloc en 2007, Lluismi Campos, i l’exsecretari de Finances del PSPV, Pepe Cataluña.

Comparteix

Icona de pantalla completa