Diari La Veu del País Valencià
Els preus de Metrovalencia i TRAM d’Alacant quedaran ‘congelats’ en 2019

El Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que presideix la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha aprovat mantindre en 2019 el preu dels diferents títols de transport de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Aquesta decisió, segons ha explicat la consellera en un comunicat, “es pren amb l’objectiu de seguir afavorint l’ús dels serveis de transport que ofereix FGV en les seues explotacions de València i Alacant”.

“Apostem pel transport públic i així ho demostren les nostres mesures i que hem mantingut les tarifes durant aquesta legislatura”, ha destacat per a assenyalar que només es va produir una única variació en 2018 per a afavorir la migració de les persones usuàries cap a la targeta TuiN (targeta moneder única i intel·ligent) que manté, des d’aquesta última modificació, un preu per sota del bonometro de 10 viatges.

A més, amb aquest mateix objectiu, des d’abril de 2018 es comercialitza la nova Targeta Jove, que permet que els joves fins als 30 anys gaudisquen d’un 15% de descompte sobre la targeta moneder TuiN. Açò se suma als avantatges que s’ofereixen per a menors de 10 anys, famílies nombroses, monoparentals i educadores, majors de 65 anys i persones amb mobilitat reduïda.

En aquest mateix Consell d’Administració també s’ha tractat la proposta realitzada per l’Ajuntament de Paterna a FGV perquè la tarifa d’aplicació en la xarxa tramviària, que discorre per aquest terme municipal, siga la corresponent a la Zona A, en lloc de l’actualment vigent, que és la Zona B.

Aquesta petició afecta les parades de la Lloma Llarga-Terramelar, Santa Gemma-Parc Científic UV, Tomás y Valiente, La Coma i Mas del Rosari. S’ha acordat aplicar-la a partir del segon semestre de 2019, ja que és necessari coordinar prèviament la modificació zonal proposada amb les accions pendents de canvis de denominació de parades, senyalització i altres elements d’informació.

Comparteix

Icona de pantalla completa