Diari La Veu del País Valencià
L’STEPV guanya les eleccions en l’ensenyament no universitari amb un de cada dos vots emesos

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha tornat a ser l’opció més votada en les eleccions sindicals en l’ensenyament públic no universitari. Amb 94 delegats a les tres demarcacions del País Valencià, la branca d’ensenyament d’Intersindical Valenciana revalida la seua majoria absoluta quasi triplicant els resultats del segon sindicat més votat.

Segons les dades recollides en la web de la Conselleria d’Educació, l’STEPV, amb un 53,8% dels vots, quasi triplica els resultats d’ANPE, que suma un 19,5% dels vots i 34 representants en les juntes de personal docent no universitari. La participació ha estat xifrada en un 73% dels vots.

Comissions Obreres completa el pòdium amb el 14,5% dels vots i 25 representants arreu del territori. El segueix CSI·F amb el 10% dels vots i 18 representants i, amb molta diferència, UGT, que suma l’1,7% dels vots, que es tradueixen en 3 representants a la demarcació de Castelló. Ni el sindicat SIE, ni el SIAS, ni USO obtenen representació.

Creixement de l’STEPV

Des de l’STEPV s’ha valorat el fet que el suport obtingut ha superat el de fa quatre anys, amb 4.885 vots més que en 2014, quan van aconseguir la primera majoria absoluta. Des del sindicat han volgut “agrair la confiança” que el professorat ha dipositat en la seua candidatura per a “seguir defensant les condicionas laborals dels treballadors de l’ensenyament i l’escola pública”.

Comparteix

Icona de pantalla completa