Diari La Veu del País Valencià
L’advocat de Camps creu que hi ha sobrades raons perquè el jutge rebutge investigar-lo

Pablo Delgado, advocat de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, defensa que existeixen “sobrades raons” perquè el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata rebutge la petició de la Fiscalia Anticorrupció d’investigar l’exdirigent del PP per presumptes delictes de prevaricació i frau en els contractes de la Generalitat amb empreses de la trama Gürtel, concretament amb Orange Market, entre elles, ja que és una qüestió “tancada jurídicament” en diverses resolucions judicials.

Així ho assenyala en un comunicat després que s’haja conegut que Anticorrupció ha presentat aquest dimarts un escrit davant el jutge De la Mata en què sol·licita la investigació de Camps en eixa causa. El lletrat de l’expresident es remet al començament del cas Gürtel per a afirmar que aquesta Fiscalia va intentar tant que el jutge que va instruir la coneguda com a ‘causa dels vestits’ com el Tribunal Superior de Justícia imputaren Camps en les adjudicacions a Orange Market, mercantil que gestionava Álvaro Pérez ‘el Bigotes’.

En aquesta línia, subratlla que el jutge instructor va rebutjar en quatre actuacions eixa pretensió i també que el TSJ va fer el mateix en actuacions de data 19 de juny de 2009, i 25 de maig i 4 de juliol de 2011. Per això, la defensa de Francisco Camps entén que aquesta qüestió està “tancada jurídicament” a causa de la “immensa relació” d’actuacions que jutges i magistrats “van emetre en el seu moment en contra de la pretensió de la Fiscalia Anticorrupció i de l’acusació del PSOE”.

Cap instrucció de contractacions

En aquesta línia, afegeix que el 26 de maig de 2009, 37 alts càrrecs de l’Administració autonòmica, entre els quals s’inclouen alguns dels que poden ser cridats a declarar en aquesta nova petició de la Fiscalia Anticorrupció, “van negar rebre instrucció alguna en les contractacions realitzades a preguntes de la Fiscalia Anticorrupció i del jutge instructor”.

El lletrat agrega que l’Advocacia de la Generalitat va realitzar l’any 2009 un informe sobre cadascun dels contractes a aquesta mercantil i a altres relacionades amb la mateixa “justificant la legalitat del procediment”.

Per això, sosté que hi ha “sobrades raons” perquè les declaracions d’un processat en la causa del finançament del PP no siguen preses en consideració pel jutge a l’hora d’investigar l’expresident Camps.

Comparteix

Icona de pantalla completa