Diari La Veu del País Valencià
El PP valencià valida un possible pacte dels populars andalusos amb Vox

El president del grup popular a les Corts, Jorge Bellver, ha valorat de forma “positiva” els resultats de les eleccions a Andalusia, un “moment històric en què els andalusos han dit prou al PSOE i a les polítiques d’esquerres”. Respecte a la possibilitat que puga produir-se un pacte amb Vox, ha indicat que, al País Valencià, el PSPV va ser capaç de governar “amb un partit nacionalista d’esquerres” i amb el suport d’un partit, des del seu punt de vista, “d’extrema esquerra i no passa res”.

“Si ells són capaços d’arbitrar fórmules com aquesta, possiblement el PP, Ciudadanos i Vox hauran de treballar també en aquest sentit”, ha indicat en declaracions als mitjans. A més, ha remarcat que aquesta és una qüestió que no competeix als populars valencians en un moment com l’actual “de màxima responsabilitat per part de tots els partits polítics que han de fer possible eixe canvi”.

Bellver ha assenyalat que el PP és “qui haurà d’encapçalar el pròxim govern andalús” i, sobre els dotze escons aconseguits per Vox, ha assenyalat que es tracta del resultat d’unes eleccions “democràticament celebrades on els partits polítics s’han presentat complint tot el que estableix la llei, i els andalusos han parlat”.

“Sincerament, no acabe d’entendre molt bé això dels extrems. No sé per què hi ha extrems bons i extrems dolents. Des del meu punt de vista, i per açò milite en el PP, els extrems en política són dolents; no són bons ni per l’esquerra ni per la dreta”, ha remarcat.

Sobre les implicacions que aquest resultat pot tindre en clau valenciana, ha indicat que en un moment en què institucions i executius “s’han omplit de polítiques d’extrema esquerra”, com deia Newton “tota acció té la seua reacció i pretendre que eixes polítiques d’extrema esquerra que s’estan plantejant no tinguen una reacció és d’estar cec”. Així, ha agregat, “una part de la societat reacciona a eixes polítiques extremes amb un altre extrem. Eixa és la decisió dels andalusos i cal respectar-la”.

Comparteix

Icona de pantalla completa