Diari La Veu del País Valencià
El vaixell de Santa Pola es prepara per a tornar a pescar

La tripulació del vaixell Nuestra Madre Loreto, amb base a Santa Pola (el Baix Vinalopó), ja ha tornat a la normalitat i reprendrà la seua activitat pesquera després de desembarcar aquest diumenge a Malta els migrants que va rescatar el passat 22 de novembre a unes huitanta milles de les costes de Líbia.

El patró del pesquer, Pascual Durá, i la resta de la tripulació han posat rumb cap al port de Licata, a Sicília, després de deu dies d’incertesa, un fort temporal, falta de menjar i la malaltia de diversos dels migrants rescatats, amb l’objectiu de reprendre la pesca fins que tornen a Santa Pola el 21 o el 22 de desembre.

L’armador de l’embarcació i pare del patró del vaixell Nuestra Madre Loreto, José Durá, ha assenyalat aquest dilluns a EFE que els membres del vaixell es troben “millor d’ànim”, després del viscut els últims dies en alta mar, i que tenen la intenció de tornar a centrar-se en el treball i “posar-se al dia” en la pesca de la gambeta.

El pesquer va rescatar el passat 22 de novembre dotze migrants, un dels quals va ser evacuat d’urgència divendres passat en helicòpter fins a un hospital de Malta a causa del seu precari estat de salut. El pesquer de Santa Pola, per al qual alguns usuaris d’Internet han obert una petició perquè se’ls concedisca el Premi Nobel de la Pau, va entregar aquest diumenge, 2 de desembre, a una nau de la Guàrdia Costanera de Malta els altres onze migrants. Fins aleshores, els rescatats van romandre deu dies a bord del pesquer, en alta mar, a l’espera que algun país de la zona permetera el seu desembarcament en un dels seus ports.

Segons la versió dels migrants, viatjaven en una xicoteta embarcació quan van ser localitzats per un patruller libi i alguns d’ells es van tirar a l’aigua i van ser rescatats pel pesquer. El pesquer de Santa Pola, en no tindre un port en el qual recalar, va posar rumb la nit de dissabte a diumenge cap a Santa Pola. No obstant això, el vaixell va rebre poques hores després indicacions per a adreçar-se cap a Malta amb la finalitat de lliurar els migrants a les autoritats malteses. Les persones rescatades van ser, finalment, desembarcades al port de la Valletta.

El pesquer Nuestra Madre Loreto ja va salvar en juny de 2006 vint-i-sis migrants, un d’ells mort, enfront de les mateixes costes líbies. A més, en novembre del mateix any va recollir altres quatre persones en la zona.

José Durá també va rescatar 51 immigrants subsaharians a cent milles de Malta en juliol de 2006 a bord del buc Francisco i Catalina.

Comparteix

Icona de pantalla completa