Diari La Veu del País Valencià
La marató de València bat els seus rècords i posa la mirada en els millors temps mundials

La marató de València Trinidad Alfonso EDP ha batut els seus rècords en categoria masculina i femenina en l’edició d’enguany, en la qual també va superar la seua major xifra de participants i ha conclòs amb el somni de poder batre el rècord del món masculí en 2020 i el femení en 2021.

L’etíop Leul Gebreselassie s’ha imposat amb un registre de 2.04:30 i la seua compatriota Ashete Dido ha guanyat amb 2.21:13 en la carrera femenina. El guanyador ha batut el rècord de la prova establit fa un any amb un temps de 2.05:15 i, després d’ell, han arribat a la meta Elhassan El Abbasi (Bahrain), amb un temps de 2.04:44 i, en tercer lloc, el kenià Matthew Kisorio (2.04:52).

Amb la marca del guanyador, la de València es converteix en la novena marató més ràpida del món, després de ser la tretzena fins enguany. En categoria femenina, Dido ha superat el millor registre de la carrera, establit fa dos anys en 2.24 i després d’ella ha arribat a la meta la keniana Lidia Cheromei, que va encapçalar la carrera durant molts quilòmetres i que va travessar la meta amb un temps de 2.22.12. El tercer lloc va ser per a la també etíop Tinbit Weldegebril amb un temps de 2.23:37.

A més, la marató tractarà de batre en l’edició de 2020 el rècord del món en categoria masculina i en la de 2021 el de categoria femenina, segons va afirmar Juan Roig, president de la Fundació Trinidad Alfonso, principal patrocinador de la prova. En declaracions als mitjans en acabar la carrera, Roig va fer l’anunci de la intenció dels organitzadors de la carrera tant en valencià com en castellà i en anglés.

“S’ha demostrat que en la perifèria som capaços de fer coses importants”, ha afirmat Roig, qui ha destacat que València ha aconseguit “un gran èxit gràcies al treball esportiu dels organitzadors de la carrera, l’SD Correcaminos i de l’aportació econòmica de la Fundació”. Per part seua, el president de Correcaminos, Paco Borao, va assenyalar que els temps dels guanyadors de la carrera són una “barbaritat”. “Hem rebentat els registres, amb quasi quatre minuts en categoria femenina i quaranta segons en la masculina. D’aquesta forma venem València”, ha agregat Borao.

El guanyador, Leul Gebreselassie, ha afirmat després d’arribar a la meta que se sentia molt feliç pel triomf i agraït a l’organització el desenvolupament de la carrera. Gebreselassie, que ha estat durant tota la prova en el grup de cap i que s’ha distanciat cap avant en els últims cinc quilòmetres, ha destacat que havia gaudit al llarg de la prova. “Competir en una ciutat com València m’agrada perquè el recorregut és molt bo per als corredors”, ha conclòs el guanyador de la marató de València.