Diari La Veu del País Valencià
El Consell recorrerà de forma imminent contra el nou transvasament Tajo-Segura

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que és “imminent” la presentació del recurs de la Generalitat contra el nou transvasament Tajo-Segura, que autoritza 7,5 hectòmetres cúbics per a consum humà des dels embassaments d’Entrepeñas-Buendía a través de l’aqüeducte Tajo-Segura per al mes de novembre de 2018.

Així ho ha avançat la també portaveu de l’executiu valencià en la roda de premsa posterior al ple del Consell, preguntada per l’anunci que va fer el president, Ximo Puig, que s’anava a instar l’Advocacia de la Generalitat perquè presentarà un contenciós administratiu contra el nou transvasament.

Sobre aquest tema, Oltra ha explicat que en aquest moment el recurs està “acabat” i que “només està pendent de signatura”, per la qual cosa la seua presentació és “imminent”. Ha subratllat que “el transvasament Tajo-Segura és irrenunciable fins que no hi haja solucions definitives per a assegurar la suficiència hídrica a Alacant no solament per a l’aigua de boca sinó per a les necessitats agrícoles” i ha reclamat que “es tinga en compte la situació de la Comunitat i la bona gestió hídrica que s’està realitzant”.

Preguntada per si la Generalitat coneix les intencions del govern espanyol sobre els transvasaments i el seu model per a garantir l’equilibri hídric, Oltra ha explicat que des de la Conselleria d’Agricultura es treballa junt amb el Ministeri en una “actuació combinada de diferents recursos hídrics per a proveir la necessitat d’aigua tant de boca com de reg sota paràmetres sostenibles mediambientals i de respecte als nostres rius”.

En qualsevol cas, ha subratllat que “mentre s’estableix eixa estratègia de l’aigua basada en el diàleg i no en la guerra, s’ha de complir amb el marc actual”. En aquest sentit, ha insistit que el Consell defensarà el transvasament Tajo-Segura “en la dimensió que en el seu moment es va pactar” perquè entén que “no hi ha raons per a disminuir-lo”.

Comparteix

Icona de pantalla completa