Diari La Veu del País Valencià
València encendrà les llums nadalenques aquest divendres

La Plaça de l’Ajuntament de València viurà aquest divendres a les 19.30 hores l’encesa oficial de la il·luminació nadalenca, un acte en el qual participaran l’alcalde, Joan Ribó; el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i les falleres majors de València per a 2019, Marina Civera i Sara Larrazábal.

Com a gran novetat, enguany altres barris de la ciutat se sumen a la idea d’optar per descentralitzar la decoració. Els dos barris que enguany estrenaran arbre de Nadal seran Benicalap i Malilla, que se sumaran a Patraix, Campanar, Benimaclet, Russafa; el Canyamelar, Ciutat Vella, Orriols, Sant Marcel·lí, i Abastos. Un total d’onze arbres es repartiran per tota la ciutat, a banda del que se situa a la Plaça de l’Ajuntament. A més, Mauella (l’Horta Nord) i el Forn d’Alcedo (l’Horta) també tindran il·luminació nadalenca amb cortines de llums LED i cartells que desitgen ‘Bon Nadal’, de manera que se sumen a la resta de pobles de València, que ja els tenien des del passat Nadal.

En la Plaça de l’Ajuntament, s’incrementaran un 25 per cent els bàculs decoratius, una fórmula ja escollida l’any passat per a no entorpir el trànsit de carrosses grans en la Cavalcada de Reyes. Enguany es tornarà a incorporar la il·luminació del pessebre que en els últims anys s’ha instal·lat a la Plaça de la Reina. També s’ha afegit una presa de tensió per a la Nit de cap d’any en la plaça de Patraix i s’inclouen quinze arcs al carrer de la Pau, huit més al carrer de Sant Vicent i i altres 11 a les entrades a la Plaça de l’Ajuntament. En total, el pressupost s’incrementa un 33% respecte a l’any passat i arriba als 80.000 euros.

Pere Fuset ha explicat que “el Nadal, com la resta de celebracions a València, no solament ha de ser un motor cultural sinó també social i econòmic” i ha fet una crida a la ciutadania perquè s’acoste als múltiples punts decorats per tota la ciutat. En total, hi haurà una trentena d’enclavaments en la ciutat amb ornamentació de Nadal, 25 més que en 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa