Diari La Veu del País Valencià
La DGT planteja que els patinets no puguen circular per la vorera i que es limite la seua velocitat

La Direcció General de Trànsit (DGT) treballa per a establir una regulació mínima sobre els patinets elèctrics que preveuria la prohibició de circular per la vorera –haurien d’anar pels carrils bici–, la prohibició de l’ús d’auriculars i la limitació de la seua velocitat a 25 quilòmetres per hora. A més, els conductors d’aquest mitjà de transport podrien ser sotmesos a testos d’alcoholèmia i drogues, segons ha confirmat a Europa Press el subdirector general de mobilitat de la DGT, Jorge Ordás, qui apunta que Trànsit treballa, en principi, en aquestes quatre mesures.

Per tal de regular els patinets, Ordás indica que, en primer lloc, s’actualitzarà una instrucció de 2016 sobre vehicles de mobilitat personal, ja que la DGT considera que ha quedat antiquada perquè ara han aparegut molts més models i, també, perquè es deixa totalment en mans dels ajuntaments la regulació del seu ús.

A més, es treballa en una nova catalogació de vehicles, que suposa una modificació del Reglament General de Vehicles i que exigeix l’aprovació d’un Reial Decret per a canviar-ho. Segons Ordás, es preveu que aquest Reial Decret entre en vigor en juliol de 2019. Serà aleshores quan es puga dictar una nova instrucció en què s’establisca una regulació mínima per als ajuntaments amb la idea d’aplicar aquestes quatre mesures inicials.

Trànsit treballarà en un segon paquet de mesures quan entre en vigor aquest Reial Decret. Entre d’altres, s’estudia l’obligatorietat de tindre assegurança o d’usar casc i jupetí.

Per a Ábalos no cal cap decret llei

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha subratllat que la regulació de l’ús de patinets elèctrics en les ciutats correspon als ajuntaments, per la qual cosa “n’hi ha prou amb l’ordenança de trànsit, que és competència municipal”. Així, ha assegurat que no creu que “faça falta cap decret llei”.

Ábalos, a preguntes dels periodistes a València, ha valorat així les mesures en què treballa la DGT. “No crec que faça falta cap decret llei; n’hi ha prou amb l’ordenança de trànsit, això és competència municipal”, ha resolt el titular de Foment, per a qui també és competència dels ajuntaments “per on s’ha de transitar i quins elements permet la mobilitat urbana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa