Diari La Veu del País Valencià
Camps declararà com a investigat el 7 de febrer per les presumptes irregularitats en la visita del papa

La titular del Jutjat d’Instrucció número 5 de València, que investiga irregularitats en contractes de la fundació que va organitzar la visita del papa en 2006, ha citat l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i l’exconseller Juan Cotino a declarar com a investigats en la causa. El jutjat, que investiga prevaricació administrativa, malversació i frau a l’Administració en l’adjudicació dels contractes per al muntatge i la cobertura de la visita del papa Benet XVI arran d’una denúncia de la Fiscalia Provincial de València, ja tenia previst citar els exresponsables polítics de la Generalitat i ara ha fixat un calendari de declaracions pel qual se citaran nou persones entre el 15 de gener i el 7 de febrer, segons la resolució a la qual ha tingut accés EFE.

Camps haurà de declarar el 7 de febrer, el mateix dia que l’exvicepresident del Consell Víctor Campos. Cotino declararà un dia abans, el 6 de febrer, mentre que el president de la Fundació 5a Trobada Mundial de les Famílies i bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero, ho farà el 16 de gener. Les declaracions començaran el 15 de gener, amb un funcionari de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat, i conclouran el 7 de febrer amb Camps i Víctor Campos.

La causa, oberta en juliol de 2016 per delictes de prevaricació, malversació i falsedat, té el seu origen en la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, en la qual s’investiguen suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la Fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València en juliol de 2006. S’investiga si aquestes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública

A aquestes diligències es va unir una peça separada del cas Vaersa que s’investigava en la Instrucció 15, per la qual cosa també seran citats a declarar com a investigats dos exdirectors de Vaersa, Enrique Simón i Felipe Espinosa Bolaños.

La magistrada està practicant diligències. S’han requerit informes pericials a diversos organismes i documentació a empreses i administracions. El jutjat ha donat trasllat de la denúncia de la Fiscalia a les deu persones la declaració de les quals ha sol·licitat el Ministeri Públic. La instructora els ha comunicat l’existència del procediment perquè puguen personar-se i tindre coneixement de les diligències. Els citarà com a investigats quan reba i estudie els informes i la documentació requerida i quan haja escoltat els testimonis.

Comparteix

Icona de pantalla completa