Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia rebutja la doctrina Botín en el cas Bankia i fa costat a les acusacions

La fiscal anticorrupció Carmen Laúna considera que no s’ha d’aplicar la doctrina Botín en el judici per l’eixida a borsa de Bankia, per la qual cosa ha defensat que les acusacions populars continuen en el procés.

Així ho ha assenyalat aquest dimecres en l’Audiència Nacional de Sant Fernando d’Henares, en la qual ha respost a les qüestions prèvies plantejades per les parts acusades, que consideraven que no existia acusació legitimada per a sol·licitar l’obertura del judici oral en entendre que l’únic perjudicat va ser el FROB.

La doctrina Botín, de 2007, estableix que si el Ministeri Fiscal i les acusacions particulars sol·liciten sobreseïment, s’arxivarà la causa.

La Fiscalia ha assenyalat que no es pot identificar un perjudicat específic en el delicte i que, si n’hi haguera, no seria amb caràcter exclusiu, ja que la suposada falsedat comptable va posar en qüestió tot el sistema financer espanyol i va provocar el rescat més gran de la història de l’Estat, que va ascendir a 23.465 milions, a més de llastrar la cotització de l’Ibex 35 i disparar la prima de risc.

Per això, la fiscal entén que l’afectació col·lectiva dels fets objecte d’enjudiciament “és més que rellevant” i que els accionistes personats en la reclamació de perjudicis derivats de l’eixida a borsa de Bankia estan legitimats per a continuar en el procés.

Comparteix

Icona de pantalla completa