Diari La Veu del País Valencià
El Consell ofereix el port de València per a acollir el vaixell abandonat a Líbia

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha oferit el port de València per a acollir el pesquer de Santa Pola (el Baix Vinalopó) que es troba des d’aquest cap de setmana abandonat en aigües internacionals prop de la costa de Líbia després de rescatar 12 persones.

“La Comunitat Valenciana torna a oferir-se com a terra d’acollida”, ha dit Oltra a través del seu compte de Twitter. “Esperem que el Govern d’Espanya estiga a l’altura d’un poble que no abandona ningú i que autoritze al pesquer de Santa Pola tornar a costes valencianes amb aquestes 12 persones”, ha afegit la vicepresidenta. Es tracta de recuperar uns valors de “solidaritat que la Unió Europea sempre ha representat”, ha agregat.

En la mateixa línia, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha fet públic un missatge en les xarxes socials en què es fa ressò de la petició d’Oltra i informa que la capital del Túria “s’ofereix formalment per a acollir les 12 persones rescatades pel vaixell pesquer de Santa Pola”.

“El nostre deure ètic i humà amb les persones que arrisquen les seues vides fugint del terror, la guerra o la misèria no va acabar amb l’Aquarius, com apunta Mónica Oltra”, recalca el primer edil.

El pesquer Nuestra Madre Loreto, amb base a Santa Pola, es troba “abandonat a la seua sort” en aigües internacionals pròximes a Líbia després que dijous passat arreplegara dotze immigrants que navegaven en dues pasteres que van ser interceptades per un patruller d’aquest país africà.

José Durá, armador del vaixell en el qual pesca el seu fill, va indicar el passat dissabte que els fets van tindre lloc cap a les 20.00 hores del passat dijous, quan un patruller de Líbia va localitzar dues pasteres que es trobaven pròximes al pesquer. Segons relatava, tres dels immigrants que anaven en una d’aquestes embarcacions van pujar pels seus mitjans i la resta es van tirar a l’aigua en aproximar-se el patruller. Aquest patruller va arreplegar els estrangers de l’aigua, va deixar un total de 12 persones a bord de Nuestra Madre Loreto i es va dirigir a la costa amb la resta.

El primer patró del pesquer, Pascual Durà, ha valorat l’oferiment del Consell del port de València com a “port segur” perquè el vaixell puga desembarcar. Això no obstant, el responsable de la tripulació ha indicat en el magazín de la televisió pública, El Matí À Punt, que esperen la notificació oficial del govern per a prendre el rumb. Durà ha assenyalat que els dotze migrants estan cada vegada més nerviosos i que demanen no ser desembarcats a Líbia.

Comparteix

Icona de pantalla completa