Diari La Veu del País Valencià
Les sancions per fer ‘botellón’ a València es dupliquen durant el que duem de 2018

L’Ajuntament de València ha duplicat les sancions per practicar botellón en la via pública, ja que ha tramitat des de principi d’any 523 expedients per un import global de 209.200 euros, segons ha anunciat el regidor de Comerç, Control Administratiu i Espai Públic, Carlos Galiana, qui ha donat a conéixer les xifres que el departament de Procediment Sancionador ha tramitat en 2018.

El total d’expedients corresponents a l’any 2018 és de 535, és a dir, que actualment n’hi ha 12 que estan oberts mentre acaba tota la tramitació. Aquesta xifra duplica la de l’exercici de 2017, any en què la Policia Local va imposar 237 sancions, de les quals es va aprovar, mitjançant la corresponent resolució sancionadora, un total de 162 liquidacions, per un import total de 64.800 euros.

Segons Galiana, per al govern de la Nau és “una prioritat treballar conjuntament amb els joves, els centres educatius, els hostalers i, especialment, amb els veïns i veïnes de València, per a trobar solucions entre tots”. Així mateix, ha subratllat, “que l’Ajuntament no defuig els problemes de convivència i actuem des de tots els fronts per a maximitzar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de València, que és l’objectiu que busquem en totes les nostres accions diàries”.

Galiana es va reunir recentment a Madrid amb la comissionada de l’oci de l’Ajuntament d’aquesta ciutat per a estudiar el model de treball que estan aplicant per a millorar la convivència, “ja que Madrid i València tenen els mateixos problemes en aquest àmbit i, per tant, les solucions a aplicar han de ser també similars”. El regidor ha assegurat que l’Ajuntament continuarà aplicant la normativa i treballant amb diverses propostes i opcions per a “disminuir aquesta pràctica amb campanyes de conscienciació ciutadana”. “És un treball més a llarg termini, però cal fer-lo”, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa