Diari La Veu del País Valencià
Els exdiputats d’Esquerra Unida Esther López Barceló i Ignacio Blanco es casen

La responsable de Memòria Democràtica d’Esquerra Unida, Esther López Barceló, i l’exdiputat del mateix partit Ignacio Blanco es van casar el passat divendres en una cerimònia intima.

La també exdiputada d’EUPV i ara al capdavant de Memòria Democràtica va penjar al seu perfil de Twitter una fotografia on es podia veure la parella besant-se. La imatge anava acompanyada de les inicials dels noms i una data: 22-11-2018. Va ser la mateixa López Barceló qui va confirmar a les xarxes socials que la parella anava a unir les seues vides durant un casament en la intimitat.

Això no obstant, un dia després, aquest dissabte, la nova parella ha celebrat una festa pl casament, tal com han confirmat diversos responsables polítics de la formació a les xarxes socials. La coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha donat alguns detalls sobre aquesta cerimònia “secreta”.

Esther L. Barceló (Alacant, 1983) i Ignacio Blanco (Algemesí, la Ribera Alta, 1974) van coincidir al grup d’EUPV com a diputats a les Corts durant l’anterior legislatura (2011-2015). Aleshores Blanco va arribar a ser el síndic d’EUPV i posteriorment candidat a la presidència de la Generalitat en el comicis de 2015 després d’haver-se imposat en les primàries del partit a Marga Sanz en 2014.

El polític algemesinenc liderava la llista a la demarcació de València mentre que López Barceló encapçalava la circumscripció d’Alacant. Potser en aquest sentit l’actual coordinadora general d’EUPV, Pérez Garijo, apuntava en una foto on apareixen membres del partit que estigueren durant aquells anys a les Corts i a la Diputació que “allà va començar tot”.

Això no obstant, en 2015, EUPV va quedar fora del parlament valencià i Blanco va dimitir de tots els càrrecs després de les eleccions.

Esther L. Barceló és actualment la responsable de l’àrea de Memòria Històrica d’EUPV i Blanco ocupa el seu lloc de funcionari. / @anarodenasperis

Comparteix

Icona de pantalla completa