Diari La Veu del País Valencià
Iniciativa demana primàries obertes en Compromís de cara als comicis de 2019

Iniciativa del Poble Valencià-Compromís s’ha reafirmat aquest dissabte en la seua voluntat que la coalició celebre primàries obertes a la ciutadania per a les eleccions municipals, autonòmiques i europees de maig de 2019 amb l’objectiu d'”eixamplar el suport social i renovar la força i il·lusió”, com així ha expressat la seua portaveu Mireia Mollà.

La Mesa Nacional d’Iniciativa s’ha reunit a València per a avaluar i debatre sobre la situació política i marcar l’estratègia de la formació per als pròxims mesos, amb vista als comicis de 2019, informa la formació en un comunicat.

Mollà, junt amb els portaveus Miquel Real i Paco García, ha obert i moderat el debat sobre l’informe polític elaborat per la direcció del partit. Posteriorment, l’òrgan ha aprovat per unanimitat una resolució per a reafirmar la voluntat que Compromís torne a celebrar primàries obertes a la ciutadania per a conformar les seues candidatures per als pròxims processos electorals.

Per a Iniciativa, “els comicis del pròxim any suposen un enorme repte que hem d’abordar amb renovada força i il·lusió”. Per a aquestes eleccions municipals, autonòmiques i europees, la formació integrada en Compromís es marca com a objectius “eixamplar el suport social, consolidar la política del canvi que representa el pacte del Botànic i fer Mónica Oltra presidenta de la Generalitat”.

Es tracta de reptes que “si s’aconsegueixen, consolidaran el projecte polític i garantiran el seu desenvolupament per a aconseguir millorar la vida de totes les persones que viuen al nostre territori, sense cap tipus d’exclusió”, ha reivindicat Mollà.

La portaveu d’Iniciativa ha posat en valor el “molt bon precedent” que van asseure les primàries per a les eleccions municipals i autonòmiques de 2015, “tot un èxit” que la formació vol repetir el pròxim any.

En els passats processos electorals es van establir uns mecanismes de participació i d’elaboració de les llistes electorals mitjançant el procés de primàries obertes a la ciutadania “més ampli i important en tota la història del País Valencià i, tal vegada, de tot l’estat espanyol”.

Consens en Compromís

Sota aquesta premissa, la meta d’Iniciativa és “continuar en aquesta línia d’enfortir els principis democràtics de participació i transparència; respecte a la pluralitat,, i recerca i trobada del consens entre les diferents formacions que integrem Compromís”, ha asseverat la portaveu.

Per a aconseguir-ho, la resolució aprovada aquest dissabte remarca que “Iniciativa del Poble Valencià reafirma la seua voluntat de concórrer a les pròximes eleccions europees, municipals i autonòmiques dins de la Coalició Compromís desenvolupant un procés obert i participatiu que permeta sumar energies al canvi de cara a les conteses electorals de maig de 2019”.

La formació considera així vàlids els anteriors reglaments de primàries, tant el de les eleccions europees com el de les municipals i autonòmiques. D’aquesta manera, Iniciativa crida a un procés de primàries obert a tota la ciutadania a tots els municipis valencians que decidisquen celebrar primàries per a l’elaboració de les llistes municipals, europees i autonòmiques.

Paral·lelament, la resolució opta per l’adopció de “les mesures necessàries per a garantir la paritat i la pluralitat que sempre han caracteritzat a Compromís” en tot el procés de primàries.

Comparteix

Icona de pantalla completa