Diari La Veu del País Valencià
L’assemblea de parlaments regionals europeus confia de nou a Morera la coordinació dels treballs en matèria de diversitat

L’assemblea plenària de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE) ha aprovat per unanimitat aquest dimecres a la reunió celebrada a les Açores, a Portugal, dos decàlegs sobre la diversitat cultural i lingüística que proposen a la Unió Europea les línies de treball per a potenciar i protegir la diversitat. El grup de treball creat l’any passat a la reunió de Sevilla ha decidit també que siga el president de les Corts, Enric Morera, qui continue la seua tasca de coordinació.

Morera ja havia lliurat el document a representants de temes culturals i educatius de la Comissió Europea i ara serà la CALRE l’organisme que, oficialment, farà arribar a Brussel·les les recomanacions que recopilen els dos decàlegs per a protegir, respectar i potenciar la diversitat cultural i lingüística dels pobles d’Europa.

Segons ha destacat el president en la seua intervenció al plenari, “el treball començat en novembre de 2017 ha sigut molt positiu”. “Hem rebut moltes aportacions i moltes col·laboracions de molts parlaments europeus, de les universitats i d’entitats que defensen la diversitat lingüística europea i aquest document posa en valor el que som: una Unió que es farà més forta com més respecte la diversitat, com més conega les peculiaritats dels seus veïns i les respecte. Eixe respecte passa també pel fet de donar paraula i pes a les assemblees legislatives no estatals i pel reconeixement de les denominades llengües minoritàries dins de totes institucions europees, com defensem al Document de València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa