Diari La Veu del País Valencià
Puig troba lògica la transferència dels Rodalia a les autonomies però acompanyada d’un finançament adequat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que creu que és “normal, lògic i raonable” que la gestió dels Rodalia es traspasse a les autonomies amb una transferència econòmica “adequada” i després que es produïsca una “actualització real” d’un servei que considera que és “manifestament millorable”.

Així s’ha pronunciat aquest dijous en declaracions als mitjans de comunicació després que la Comissió de Foment del Congrés rebutjara la cessió de la gestió dels Rodalia a la Generalitat, una proposició no de llei presentada per Compromís.

“Crec que allò normal, lògic i raonable seria que els Rodalia estigueren implicats amb les polítiques territorials, que passaren a les comunitats autònomes. En aquest cas, crec que seria raonable que el servei de Rodalia passara a la Generalitat però, evidentment, amb una transferència econòmica adequada”, ha manifestat. Puig ha afegit que, “abans de produir-se aquesta transferència, s’han de finalitzar les obres i renovar equipaments”.

En aquest sentit, el president ha qualificat de “molt important” la renovació dels trens de la línia entre València i Castelló, on Renfe adquirirà 31 nous vehicles, ja que ha apuntat que hi ha un material “manifestament millorable i manifestament envellit”. Per aquest motiu, ha remarcat que “abans d’aquesta transferència s’ha de produir una actualització real d’un servei de Rodalia que és, hui dia, manifestament millorable”.

Així mateix, Puig ha indicat que la Generalitat ha de dur a terme un acord amb el Ministeri de Foment respecte als Rodalia, ja que és un tema “fonamental i prioritari”. El president ha lamentat que ha sigut un servei que ha estat “abandonat durant molt de temps en la història de la Comunitat i d’Espanya”. “Cal prioritzar els Rodalia en favor de la millor mobilitat de les persones”, ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa