Diari La Veu del País Valencià
Prop de 100 projectes valencians reben 36 milions d’euros de la Unió Europea per a fomentar la innovació

Quasi 100 projectes d’empreses valencianes s’han beneficiat des de 2014 fins a octubre de 2018 de les ajudes a la innovació que ofereix el programa europeu Instrument Pime. Es tracta d’un programa europeu que inclós dins del macroprojecte Horitzó 2020 i que busca ajudar econòmicament les pimes durant el procés innovador.

Fins a aquest moment, les empreses valencianes han obtingut 36 milions d’euros del programa. Aquestos 36 milions han acabat generant un total de 70 milions d’euros, ja que el fet de rebre la subvenció europea ha animat altres entitats a invertir en les pimes valencianes. Així ho ha explicat el conseller d’Economia, Rafa Climent, aquest dimecres en un acte al qual també han assistit la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, i la directora general de l’Ivace, Júlia Company.

Segons han explicat, el País Valencià és el tercer territori de l’estat espanyol que més fons rep d’aquest programa i el huité de la Unió Europea. Climent ha destacat que les empreses que han rebut aquestos fons han generat 500 ocupacions “estables i de qualitat”. Segons les dades de què disposa la conselleria, les pimes beneficiàries d’aquest projecte han augmentat un 108% les vendes, un 15% l’ocupació i un 48% la rendibilitat.

Company ha posat en valor el potencial de les empreses seleccionades i ha destacat que es tracta de pimes líders en el seu sector i repartides per tot el territori valencià.

Per la seua banda, Mónica Oltra ha celebrat que les pimes valencianes siguen de les que més reben i ha contraposat aquesta etapa amb altres en què la Generalitat era multada per fer un mal ús dels recursos europeus. La vicepresidenta ha posat en valor que més enllà dels diners també s’aporta acompanyament humà. “Apostem per vosaltres”, ha dit la vicepresidenta als empresaris que hi havia presents.

Comparteix

Icona de pantalla completa