Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Periodistes publica un manual d’estil sobre el tractament de la violència de gènere

La Unió de Periodistes i l’Ajuntament de Castelló han presentat un manual d’estil per al tractament de la violència masclista en els mitjans, que té com a objectiu “contribuir a resoldre dubtes bàsics” que poden sorgir en la pràctica periodística a l’hora d’abordar informacions relacionades amb aquest problema.

La regidora d’Igualtat de la capital de la Plana, Ali Brancal; la vicepresidenta de la Unió de Periodistes, Violeta Tena, i les periodistes Anna Gimeno i Remei Castelló, autores de la guia, han participat en la roda de premsa de presentació.

El Manual d’estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu en el mitjans de comunicació s’ha realitzat en compliment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista de 2017, dins de la línia estratègica 4 referida a trencar els murs que invisibilitzen la violència de gènere i masclista i socialitzar-la com un conflicte polític i social.

També s’actualitza amb aquest treball el manual Notícies amb llaç blanc de recomanacions de com abordar la violència de gènere i masclista en els mitjans, que la Unió de Periodistes ja va publicar en 2002, recorda el col·lectiu professional a través d’un comunicat.

L’obra s’ha elaborat a partir de la beca de redacció d’un manual d’estil per al tractament en els mitjans de la violència masclista i el llenguatge no sexista, que van guanyar les autores, i pretén ser una eina per a “contribuir a resoldre dubtes bàsics que sorgeixen a les i els periodistes a l’hora d’elaborar una informació relacionada amb la violència masclista”.

Igualment, se subratlla la importància de “no tractar la violència masclista com un succés, sinó com el resultat d’una societat patriarcal”. En aquest sentit, la guia apunta que la imatge que els mitjans ofereixen de la dona és en molts casos “denigrant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa