Diari La Veu del País Valencià
El Bisbat d’Oriola cessa el capellà de l’Hospital General Universitari d’Alacant, condemnat en 2001 per abusos sexuals

El capellà de l’Hospital General Universitari d’Alacant ha sigut cessat arran que es coneguera que, en 2001, havia sigut condemnat a 18 mesos de presó per abusos sexuals a un dels escolans de l’església que atenia en la dècada de 1990 en un poble de Granada.

La decisió del relleu ha correspost al Bisbat d’Oriola-Alacant i es produeix setmanes després que, una vegada conegut el passat del sacerdot, el departament de salut de l’hospital, dependent de la Conselleria de Sanitat, enviara una carta a les autoritats religioses locals perquè es “valorara” el possible canvi a causa de l’alarma social generada. Fonts de la Conselleria de Sanitat han informat a EFE que han rebut contestació del Bisbat que la substitució s’ha produït amb data del passat 1 de novembre.

El capellà de l’hospital rep una assignació econòmica per part de la Generalitat en atenció al conveni que, des de 1992, existeix amb la Conferència Episcopal relatiu a “l’assistència religiosa catòlica en els centres hospitalaris de la xarxa pública”. El capellà rellevat, Amador R. R., va ser condemnat en 2001 a 18 mesos de presó per un jutjat penal per abusos sexuals durant dos anys a un dels escolans quan era rector d’Aldeire (Granada).

Els abusos es van prolongar des dels 11 als 13 anys del menor, entre els anys 1995 i 1997, segons la sentència que posteriorment va ser confirmada per l’Audiència Provincial de Granada.

Comparteix

Icona de pantalla completa