Diari La Veu del País Valencià
València celebra el 2n aniversari com a Patrimoni amb una recreació històrica de les falles de 1895

València viatjarà a 1895, el moment on van nàixer les falles fa 123 anys per a recrear la festa josefina que el 30 de novembre de 2016 va ser declarada a Addis Abeba (Etiòpia) Patrimoni de la Humanitat. El proper 1 de desembre se celebrarà el segon aniversari de l’anunci fet pel comité de la UNESCO i per a recordar l’efemèride i l’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Cultura Festiva, farà una recreació històrica al barri del Carme.

Aquest 2018 es commemora el segon aniversari de la declaració com a Patrimoni de la Humanitat de les Falles. Amb el lema ‘Les falles de l’Antigor’, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha anunciat aquest divendres que el proper 1 de desembre la ciutat es traslladarà en el temps fins a 1895, a la plaça de la Santa Creu, al barri del Carme, “bressol de les falles, el lloc d’origen de la festa moderna, on van nàixer els primers cadafals de la nostra festa”, ha explicat el regidor. El barri del Carme representa “un referent de la memòria històrica fallera i ciutadana”, ha afegit Fuset.

La recreació històrica per a recordar com eren les falles en el segle XIX comptarà amb indumentària i cercavila amb música de l’època. La celebració, a banda del consistori, ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de València i el suport de les comissions falleres del Carme i la secció de Promoció de Patrimoni de la Junta Central Fallera.

La recreació històrica tindrà lloc el proper 1 de desembre. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

Comparteix

Icona de pantalla completa