Diari La Veu del País Valencià
‘L’antenista’: l’estratègia d’À Punt per a arribar a tots els televisors valencians

Recuperar el terreny perdut durant els més de quatre anys que la televisió pública valenciana va estar apagada no està sent una tasca fàcil per a À Punt. Durant els 55 mesos que la ciutadania valenciana va estar òrfena de mitjans públics, el lloc que ocupava l’extinta Canal 9 va anar sent ocupat per altres opcions contra les quals ha de lluitar actualment la televisió que dirigeix Empar Marco. Al marge de les dades d’audiència, que durant el primer mes de medició han revelat una audiència mitjana de l’1,6% de quota de pantalla, la realitat és que la penetració dels mitjans públics en les llars valencianes està sent més lenta d’allò que agradaria a la direcció d’À Punt.

Un dels problemes que s’ha trobat À Punt pel que fa al grau de penetració en l’audiència valenciana és que hi ha famílies que van esborrar del seu televisor les freqüències que ocupava Canal 9 i a través de les quals ara emet la nova televisió. Així doncs, sense el canal sintonitzat és impossible arribar a aquesta audiència. Per això, a Burjassot s’ha ideat una acció de màrqueting per a evitar que en cap televisor valencià seguisca sense estar sintonitzada À Punt.

Un antenista a casa

La direcció d’À Punt ha ideat en col·laboració amb el magazín vespertí À Punt Directe una secció per al programa que ajudarà la ciutadania a sintonitzar la cadena pública. Segons ha pogut saber Diari La Veu, a partir del pròxim dilluns, 12 de novembre, i de manera diària, un antenista visitarà alguna casa, associació o entitat d’un poble del País Valencià que no tinga sintonitzada la cadena pública. No es tractarà només d’un espectacle televisiu, ja que l’operari sintonitzarà en realitat la freqüència d’À Punt i explicarà als televidents com poder fer-ho ells mateixos.

A banda de la part tècnica, la secció també tindrà el seu reclam televisiu. Així, el professional anirà acompanyat del monologuista Óscar Tramoyeres, que també participa en el programa Comediants i que serà l’encarregat de conduir aquesta secció.

À Punt Directe –el magazín presentat per Carolina Ferre, Juan Nieto i Joan López– ja busca persones que vulguen que les visite el seu antenista. A través de les seues xarxes socials donen la possibilitat als televidents de telefonar al número 650 989 831 per a participar en aquesta secció.

Accions de promoció

Després d’una campanya de màrqueting i publicitat prou modesta per al llançament d’À Punt, els mitjans públics vénen en els darrers mesos redoblant esforços perquè la marca millore el seu grau de coneixement entre la ciutadania. En aquest sentit, À Punt ha repartit fullets promocionals en esdeveniments esportius, ha iniciat una gira del seu programa infantil Els Bíters per diverses ciutats del territori, ha fet rodar un camió de Family Duo buscant talent arreu del país i, pel que fa als programes, està en converses amb els dos magazíns televisius per a fer programes en exteriors. El magazín À Punt Directe es va estrenar al carrer el passat 2 de novembre a Cocentaina, coincidint amb la Fira de Tots Sants.

Comparteix

Icona de pantalla completa