Diari La Veu del País Valencià
L’atur juvenil es redueix un 16% a València des de 2015

L’atur juvenil a la ciutat de València s’ha reduït en 16 punts des de 2015 i ha passat d’haver-hi 27.100 joves sense treball –el 42%– en el segon trimestre de 2015, als 17.200 actuals, que suposen un 26%, segons dades de l’EPA del tercer trimestre de 2018 que ha recollit l’Ajuntament en un comunicat.

L’atur continua descendint a València i, segons el consistori, es reafirma “la tendència a la baixa”: prop de 30.000 persones han deixat d’estar aturades a la ciutat de València des de l’inici de legislatura. La xifra ha passat de 83.300 persones desocupades a 53.900.

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha afirmat que “les últimes xifres conviden el consistori a continuar treballant en la mateixa línia, fomentant l’ocupació i autoocupació, generant noves oportunitats a la ciutat”. “No obstant això, encara queda molt per fer”, ha agregat.

Destaca també l’augment d’ocupació entre persones de 55 anys d’ara endavant. Concretament, des d’inicis de legislatura el nombre de persones ocupades d’aquesta franja d’edat ascendeix en 19.200.

Gómez considera “fonamental la tasca municipal realitzada en matèria de formació, ocupació i emprenedoria, a través de les accions i serveis de proximitat posats en marxa des de València Activa, així com els plans d’ocupació municipals com el recentment implantat Oportunitats +55, destinat a persones desocupades de més de 55 anys”. “A més, és clau conéixer la realitat i les característiques de les persones desocupades a la ciutat per a poder implantar polítiques actives d’ocupació que responguen a les necessitats reals”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa