Diari La Veu del País Valencià
El banc de la Generalitat destina 135 milions d’euros a impulsar la solvència de les empreses

L’Institut Valencià de Finances (IVF) posarà a disposició de les empreses 135 milions d’euros per a ajudar-les a despegar o a sobreviure en un context “d’incertesa i d’augment del proteccionisme”, en Europa i en el món. Així ho ha explicat aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha estat acompanyar del director de l’IVF, Manuel Illueca i d’Helena Beunza, secretària d’Estat d’Habitatge.

Els diners, provinents dels fonts europeus Feder, es destinaran a microcrèdits socials d’entre 5.000 i 25.000 euros i a 4 línies d’actuació enfocades a les pimes. Per una banda, l’IVF destinarà 7,5 milions d’euros a finançar iniciatives universitàries amb capital de risc i 15 milions per a empreses en expansió que vulguen creixer i necessiten fons. D’altra banda, destinarà recursos per a empreses que tinguen problemes de solvència fent-se soci d’iniciatives d’empreses amb dificultats i, “el més important”, destinant fins a 62,5 milions d’euros a préstecs bonificats perquè les empreses puguen ser solvents.

Segons ha explicat Illueca, aquestos préstecs “són més promocionals que mai”, perquè mentre que abans es bonificaven al 1,75%, ara, a causa del moment econòmic que s’està vivint, la bonificació serà del 5%. “Això el que vol dir és que una empresa no haurà de tornar el préstec sencer a l’IVF”, ha apuntat Illueca. L’objectiu final és desenvolupar instruments específics per a afavorir la inversió empresarial.

A més, tant Puig com Illueca han explicar que l’IVF i SGR estan ja sanejats i poden moure fins a 1.200 milions d’euros entre les dos entitats.

Garantir el lloguer assequible

D’altra banda, el president ha aprofitat l’ocasió per a explicar que l’IVF i la secretària d’Estat d’Habitatge, Helena Beunza, estan treballant en un projecte conjunt per a implementar el pla estatal d’habitatge mitjançant l’IVF. La idea és que el banc públic done suport a promotors d’habitatge públics i privats perquè llancen habitatges de lloguer assequible. Illueca i Beunza es reuniran el proper dimecres a Madrid per a definir el pla i ajustar el pressupost que destinarà el Consell.

Comparteix

Icona de pantalla completa