Diari La Veu del País Valencià
Les Corts aproven per unanimitat crear una xarxa de platges sense fum

La comissió de Medi ambient, Aigua i Ordenació del Territori de les Corts ha aprovat per unanimitat una proposta de Compromís per a instar el Consell a crear una xarxa de platges “sense fum”.

Aquesta proposta té “vocació educativa i no sancionadora” i s’hi podran adherir “voluntàriament els ajuntaments valencians per a ‘desnormalitzar’ el consum de tabac a les platges, reduir la contaminació i protegir el medi ambient”, ha explicat el diputat Jordi Juan.

En un comunicat, el diputat de Compromís ha indicat que “cal destacar que amb aquesta proposta no es busca el caràcter sancionador, ja que no hi ha vigilància especial ni se sanciona als fumadors, sinó que és una iniciativa de caràcter voluntari i divulgatiu per a promoure hàbits de vida saludable i de respecte al medi ambient amb campanyes de sensibilització per part dels ajuntaments”.

“Després de l’experiència gallega en el municipi de Baiona en 2012, més municipis de l’Estat s’han sumat a la iniciativa i han desenvolupat el seu propi projecte, com per exemple Sant Feliu de Guíxols, el municipi canari de Mogán, la platja de Talamanca i Santa Eulàlia a Eivissa o la platja de Motril a Granada”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa