Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans porta a les Corts una campanya per a condemnar les accions violentes dels separatistes

Ciutadans ha portat a les Corts una proposició no de llei (PNL) urgent perquè la cambra valenciana es pronuncie per a condemnar la violència del passat 1 d’octubre a Catalunya i per a donar suport a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, “encarregats de vetlar per la seguretat, el compliment de la legalitat i la convivència entre tots els ciutadans d’aquesta comunitat”.

La PNL presentada per la formació taronja, que forma part d’una campanya conjunta a nivell estatal de tots els parlaments autonòmics, demana també que es condemnen les actituds de les autoritats catalanes “que han encoratjat els comandos separatistes a la desobediència i a les accions violentes”.

“La greu situació a la qual han abocat els partits separatistes i el govern de la Generalitat catalana és ja insostenible”, explica el diputat de la formació taronja Toni Subiela, i per això, “és important que les Corts es manifesten sobre aquest tema”. “Independentment d’on visquem, tots els espanyols hem d’estar units en la defensa de la Constitució”, agrega Subiela.

En aquest sentit, el diputat defensa la proposta de la seua formació “perquè les Corts es dirigisquen també al govern espanyol per a demanar que Torra acate la Constitució, les lleis i les sentències judicials”. “No podem abandonar els nostres veïns catalans a la seua sort, la resta d’espanyols hem de solidaritzar-nos per a garantir els drets i llibertats de tots els ciutadans catalans”, manifesta el parlamentari.

Comparteix

Icona de pantalla completa