Diari La Veu del País Valencià
Puig, Ábalos, Zapatero, Oltra i Morera podrien passar per la comissió d’investigació del finançament del PSPV i Bloc

El president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, l’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero i el president de les Corts, Enric Morera, són alguns noms proposats per a comparéixer en la comissió de les Corts que investigarà el finançament del PSPV i del Bloc.

El PPCV, Podem i Ciutadans han presentat els seus respectius plans de treball a la comissió que investigarà el finançament del PSPV-PSOE i el Bloc en 2007 i 2008 i la relació de l’empresa Crespo Gomar amb les administracions públiques, en la qual socialistes i Compromís –coalició que integra el Bloc– no han registrat propostes.

El pla de treball del PPCV planteja que compareguen Puig; Oltra; Morera; les exministres Cristina Narbona, Beatriz Corredor i Leire Pajín; l’exdirectora general de Consum Etelvina Andreu; responsables i treballadors de l’empresa Crespo Gomar, i els exalcaldes socialistes de Gandia José Manuel Orengo i Josefa Frau.

El PPCV vol que compareguen també els comptables i tresorers del PSPV i del Bloc entre els anys 2005 o 2008, el responsable de la campanya electoral del Bloc en 2007, Lluís Miquel Campos –actual assessor del president de les Corts–, l’excoordinadora d’Esquerra Unida Glòria Marcos, l’expresident del Bloc Pere Mayor o l’exresponsable socialista de finances José María Cataluña.

Podem, que presideix aquesta comissió d’investigació, demana que compareguen el diputat del PP José Císcar com a denunciant d’un suposat cas de finançament irregular, l’exsecretari general del PSPV Joan Ignasi Pla, l’exalcaldessa d’Alacant Sonia Castedo, l’empresari Enrique Ortiz o l’exalcalde de Gandia Arturo Torró –tots tres són membres del PPCV–.

També demana que acudisquen a les Corts l’administrador de la mercantil Lubasa Luis Batalla i els exalcaldes de Benidorm Agustín Navarro i Manuel Pérez Fenoll, i coincideix a demanar les compareixences de Morera, Pere Mayor, Narbona, Orengo, Andreu o Cataluña, així com de responsables i treballadors de l’empresa Crespo Gomar.

Ciutadans afegeix a aquesta llista els noms de l’expresident Zapatero, el ministre Ábalos, l’exministre Bernat Soria i la diputada de Compromís Mireia Mollà, i coincideix que han d’acudir a les Corts Mónica Oltra, Joan Ignasi Pla, Narbona, Corredor, Morera o Andreu, a més dels directius i treballadors de Crespo Gomar.

Entre la documentació que proposen sol·licitar, figuren els comptes anuals i les factures electorals de tots dos partits en el període investigat, contractes d’adjudicació al grup Crespo Gomar amb els Ministeris de Medi Ambient, Habitatge i Sanitat entre 2007 i 2011 o els pagaments de la Generalitat a diferents empreses entre 2004 i 2015.

La comissió d’investigació, que es va constituir fa un mes i disposa de sis mesos per a aprovar les seues conclusions, es reunirà pròximament per a debatre i votar quin pla de treball seguirà.

Comparteix

Icona de pantalla completa