Diari La Veu del País Valencià
Calvo i el número dos del Papa acorden buscar una solució sobre l’enterrament de Franco a l’Almudena

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i el secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin, “han coincidit en la necessitat de buscar una solució i seguir mantenint el diàleg” sobre l’enterrament de les restes de Francisco Franco a la catedral de l’Almudena quan estiguen fora del Valle de los Caídos. Així ho recull un comunicat del govern espanyol fruit de la reunió que tots dos han mantingut al Vaticà.

L’executiu espanyol vol dur a terme l’exhumació aviat, però no veu amb bons ulls que les restes reposen a l’Almudena, al centre de Madrid, on la família Franco té una cripta. Calvo, que ha buscat un acostament amb el Vaticà sobre aquesta qüestió, també ha abordat amb Parolin qüestions com el règim fiscal de l’Església a l’estat espanyol i l’ha informat sobre el procés de revisió dels béns immatriculats per l’Església.

Segons el comunicat que ha fet públic la Moncloa, Parolin “ha garantit a la vicepresidenta del govern que no s’oposarà a l’exhumació de les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos”. Pel que fa a “la inhumació, tots dos han coincidit en la necessitat de buscar una solució i seguir mantenint el diàleg”.

En aquest sentit, segons el comunicat, el govern espanyol “ha agraït a la Santa Seu la comunicació cordial i fluida que s’està mantenint amb el cardenal arquebisbe de Madrid, Carlos Osora, i amb el president de la Conferència Episcopal, el cardenal Ricardo Blázquez.

A més, segons el govern espanyol, durant la reunió l’Església ha traslladat al govern espanyol la seua preocupació pe donar justícia a les víctimes d’abusos i previndre aquestos fets en el futur”. L’executiu espanyol ha informat Parolin de les modificacions del Codi Penal per a aconseguir que els delictes no prescriguen.

Comparteix

Icona de pantalla completa