Diari La Veu del País Valencià
Renaix Podem, la llista encapçalada per María Giménez que aspira a guanyar l’oficialista Dalmau

La regidora de Podem a Sagunt (el Camp de Morvedre) María Giménez encapçala la llista de “Renaix Podem” a les primàries d’aquest partit a la Presidència de la Generalitat, una candidatura que es defineix com a feminista, municipalista i “rebel” davant “pactes de despatxos” que són “contraris a la lògica” que va fer nàixer Podem.

L’aspirant a ser la candidata de Podem a la Generalitat, que compta amb suports com ara la diputada pel Congrés Rosana Pastor o el diputat autonòmic i exsecretari general de la formació morada Antonio Montiel, ha assenyalat que porta més de 200 avals arreplegats per a les primàries.

Giménez ha explicat a EFE que té darrere “molta gent plural, diversa, amb ganes una altra vegada de renovar les energies” i ha assegurat que aquesta és una candidatura “necessària”, perquè “és hora ja que hi haja una candidatura municipalista i feminista” en les Corts i en la Generalitat.

La regidora ha indicat que la seua no és una candidatura en contra de la de Rubén Martínez Dalmau, amb el suport de diferents sensibilitats del partit, i ha afegit que celebra que hi haja “pluralitat, força i diversitat, perquè eixe és l’ADN de Podem”.

Pastor ha indicat a EFE que s’uneix a aquesta candidatura perquè el partit és “plural”, és “divers” i ha sigut “una força jove que ha crescut amb molta rapidesa i en el camí” se li han quedat “els mitjons curts”.

El diputat autonòmic Antonio Montiel, d’altra banda, ha assegurat a EFE que aquesta és una candidatura de primàries que reivindica la diversitat i la capacitat de posar-se d’acord per a construir una candidatura “oberta i que arreplega la riquesa que caracteritza” al partit.

“És una candidatura rebel en tant que reivindica la democràcia participativa, que és un dels senyals d’identitat de Podem; nosaltres no som partidaris d’acords de quotes en despatxos, sinó d’un procés” on la gent “siga escoltada i siga a més decisiva”, ha explicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa