Diari La Veu del País Valencià
Alerta per ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora a l’interior nord de la demarcació de Castelló

El País Valencià està aquest dilluns en alerta per forts vents, amb ratxes de fins a 100 quilòmetres per hora a l’interior nord de la demarcació de Castelló i fins a 80 en la resta. Només el litoral nord de la demarcació de València i el litoral sud de la demarcació de Castelló no estan en alerta, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, la setmana comença amb intervals nuvolosos, tendint al cel poc nuvolós. Pel que fa a les temperatures, es mantindran amb pocs canvis, o amb descensos locals en les mínimes, i no se superaran els 19 graus. A més, es registraran gelades febles a l’interior de la meitat nord del territori i les mínimes cauran fins als 0 graus a Morella (els Ports) i a Requena (la Plana d’Utiel-Requena) i fins als 3 graus a Alcoi (l’Alcoià) i a Ontinyent (la Vall d’Albaida).

Aquest dimarts no hi haurà cap avís meteorològic per vents, però s’activarà l’avís groc –risc– per pluges al litoral nord de la demarcació d’Alacant, amb una acumulació d’aigua de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora. La informació actualitzada es pot consultar en la web de l’Aemet.

Parcs i jardins tancats a València i Xàtiva

Davant l’alerta per vent, tots els parcs de València amb tanca estaran tancats al públic aquest dilluns a la vesprada, segons ha informat l’Ajuntament en Twitter.

També l’Ajuntament de Xàtiva ha comunicat que, per qüestions de seguretat davant la previsió de forts vents durant aquest dilluns i dimarts 30, es tancaran al públic les instal·lacions del castell de Xàtiva, així com els jardins del Palasiet, del Bes, de la Glorieta de José Espejo, de la Pau i de Juan Francés. A més, es recomana evitar la circulació per zones arbrades de la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa