Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià registra les primeres glaçades amb temperatures sota zero

La passada nit de dissabte a diumenge s’han registrat les primeres glaçades al País Valencià després de la davallada dels termòmetres que, a les zones de l’interior, han registrat temperatures sota zero.

Així doncs, durant la nit de dissabte a diumenge a Vilafranca i Castellfort (els Ports) els termòmetres han arribat als 0,6 i als 0,3 graus negatius, respectivament. Morella (els Ports) s’ha quedat en 1 grau, Ademús (Ademús) en 1,1 i Utiel (la Plana d’Utiel) ha marcat una temperatura d’1,2. En canvi, a Castelló de la Plana les temperatures s’han quedat en 8,8 graus de mínima; a València, en 8,4, i a Alacant, en 9,6.

Aquest dissabte la tempesta que va passar pel País Valencià va deixar ratxes de vent de fins a 70 quilòmetres per hora, pluges en diversos punts del territori i les primeres nevades de la temporada a la demarcació de Castelló, concretament al pic del Penyagolosa. Segons els registres de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les fortes ratxes de vent registrades aquesta vesprada de dissabte han arribat als 70 quilòmetres per hora a Xàtiva (la Costera), els 59 quilòmetres per hora a l’aeroport de València (a Manises, l’Horta Oest) i als 52 quilòmetres per hora a Carcaixent (la Ribera Alta).

Per a aquest dilluns, el Centre d’Emergències ha establit que els vents continuarà sent fort a l’interior de tot el territori valencià, excepte al Baix Segura. Els termòmetres marcaran temperatures similars a les d’aquest diumenge, però, la sensació de fred serà més intensa pel vent que bufarà de l’oest i el nord-oest.

Comparteix

Icona de pantalla completa