Diari La Veu del País Valencià
L’Exèrcit no autoritza la celebració d’un acte ultradretà a l’edifici del Govern Militar a València

L’Exèrcit de Terra denega a dues organitzacions el permís per a celebrar aquest divendres un acte ultradretà en dependències del Govern Militar a València. Així ho avança el diari El Español, en referència a una conferència titulada ‘Los mitos del catalanismo al descubierto’, que estava convocada a les 19.00h i que “ha despertat la polèmica per la ideologia dels convocants i el discurs que es poguera adoptar en aquesta”, diu el mateix mitjà.

De fet, el diputat d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) al Congrés, Ricardo Sixto, ha anunciat aquest mateix divendres que presentaria una bateria de preguntes al Ministeri de Defensa amb l’objectiu que el govern espanyol explique els criteris d’ús i cessió dels edificis de la seua propietat al País Valencià així com un llistat de les institucions o organitzacions que en els últims anys han utilitzat les mateixes i els motius.

La prevista celebració aquesta vesprada d’un acte al Centre Cultural dels Exèrcits de València –ubicat a l’edifici del Govern Militar– promogut per l’Associació Juan Ignacio in Memoriam i pel Círculo Doctrinal Ruiz de Alda, ambdós de caràcter falangista, ha portat EUPV a reclamar a la ministra de Defensa, Margarita Robles, explicacions respecte als criteris de cessió d’aquestos immobles, propietat de l’Estat, a “organitzacions de la ultradreta amb caràcter clarament feixistes, xenòfob i que, a més, inciten a l’odi”.

“Rebutgem absolutament aquesta cessió perquè ens sembla que aquest tipus d’organitzacions no han de tindre accés a les institucions públiques i molt menys a instal·lacions del Ministeri de Defensa. És més, rebutgem aquesta cessió independentment del tema que es tracte, perquè considerem molt perillós que se cedisquen instal·lacions de l’exèrcit per a difondre idees d’ultradreta al nostre país”, ha declarat el diputat valencià, qui ha afegit que “no es pot permetre que organitzacions d’extrema dreta facen ús d’edificis públics per a difondre un ideari antidemocràtic”.

Així mateix, Sixto ha recordat que aquesta mateixa setmana el Parlament Europeu ha instat els estats membres de la Unió Europea “a prohibir de manera efectiva fundacions o associacions que exalten i glorifiquen el nazisme i el feixisme i a combatre les organitzacions que promouen el discurs de l’odi i la violència”.

El diputat ha insistit que “estem convençuts que el cas de l’acte de hui no és un fet aïllat, sinó que, desgraciadament, és molt més habitual del que creiem”. Per això, també demana al Ministeri de Defensa un llistat de tots els actes que s’han celebrat en els últims anys en dependències públiques dependents d’aquest organisme, així com les entitats que ho han sol·licitat. “

Davant la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments en instal·lacions privades no podem fer res, però el que ens sembla un despropòsit és que, a més, estiguen utilitzant espais públics per a enaltir valors que van en contra de l’estabilitat de la nostra democràcia”, ha conclòs Sixto.

Comparteix

Icona de pantalla completa