Diari La Veu del País Valencià
Rafa Climent: ‘No estic esgotat, vull ser diputat en Corts’ (VÍDEO)

AraMultimèdia / NATXO LARA / Muro

Rafa Climent ha concedit a ARAMULTIMÈDIA una entrevista oberta i sincera, i reconeix que el seu moment com a alcalde de Muro ha acabat. Està saturat de la política municipal, on ha estat un referent de gestió al País Valencià amb innombrables infraestructures i superàvit en els comptes cada any. Tot i això, diu que sí té il·lusió en continuar fent política. Per això confia a liderar la llista (hi haurà primàries) per Alacant en Les Corts Valencianes en 2015 i qui sap -si prospera un govern de consens d’esquerres- si podria assumir algun càrrec a la Generalitat. Climent ens ha parlat de tot, fins i tot hi ha hagut autocrítica per a la Comarca i els seus polítics.

En aquesta entrevista , sincera, oberta i amb el cor de Rafael Climent, alcalde de Muro. Climent ha parlat de tot, del col·legi El Bracal, que és la seua assignatura pendent per culpa de la Generalitat, de la seua manera exitosa de conviure amb els seus veïns, de l’excel·lent relació amb l’oposició, de la consecució d’un ple municipal on es treballa en consens i del seu futur.

Tal com va anunciar el 2011, no es presentarà a les pròximes eleccions. Ho ha ratificat a ARAMULTIMÈDIA. Està esgotat després de 15 anys com a alcalde; però té corda per a més. Per això, ha anunciat en primícia, que vol encapçalar la llista de Compromís per Alacant en Les Corts Valencianes. Vol ser diputat i pensa que té el suport de la seua comarca, tot i que haurà d’enfrontar-se a unes primàries. Qui sap si podria ser conseller o un alt càrrec si es confirma el que diuen les enquestes: que hi haurà el 2015 un govern tripartit a la Generalitat.

Climent ha parlat de la llei de la reforma de les Administracions locals, que “convertirà els alcaldes en aquells que simplement porten el ciri en les processons”. L’alcalde confia que el recurs que 2.000 pobles de l’Estat (14 milions d’espanyols) han interposat al Constitucional perquè repense la llei, i els done la raó.

Ha defensat la Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat -entitat de la qual és president- com una eina importantíssima per al desenvolupament econòmic dels pobles de la zona i ha agraït la gestió dels seus antecessors en l’alcaldia com els responsables que Muro siga un poble industrial.

Ha parlat de tot, fins i tot de la política a Alcoi. Climent ha qualificat d’autèntica ‘pena’ el trencament del tripartit entre PSPV-BLOC-EU i tot i que no ha volgut responsabilitzar ningú, sí ha dit que “qui més té és qui més ha de donar. I eixe sempre és l’alcalde (referint-se a Antoni Francés), i no va ser així. No va fer prevaler ni el diàleg ni el consens, i a la fi, qui perd és el poble”.

>

Entrevista a Rafa Climent. Alcalde de Muro

ARA MULTIMÈDIA ARA MULTIMÈDIA

Comparteix

Icona de pantalla completa