Diari La Veu del País Valencià
Fulgencio no preveu de moment més detencions en l’operació antigihadista a Alaquàs i Cocentaina

El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, ha assenyalat que continua oberta la investigació que va suposar la detenció aquest passat dimarts a Alaquàs (l’Horta Sud) i a Cocentaina (el Comtat) de dos homes de nacionalitat siriana, de 55 i 58 anys, per la seua presumpta pertinença a Daesh i Al-Qaeda i la propagació de l’ideari gihadista en xarxes socials. A més, ha indicat que no s’espera que s’efectuen més detencions al País Valencià “de moment”. Així ho ha manifestat Fulgencio aquest dimecres a la Central de la Policia Local de València, on ha assistit als actes amb motiu de la festivitat d’aquest cos.

Sobre aquest tema, Fulgencio ha explicat que les perquisicions es mantenen obertes i formen part d’una investigació “més àmplia”, encara que ha indicat que “no hi ha més dades que aquestes dues detencions”.

Als arrestats a Alaquàs i a Cocentaina se’ls atribueix la presumpta participació en un delicte d’integració en organització terrorista, col·laboració, adoctrinament i enaltiment del terrorisme en una investigació realitzada per agents de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional amb la col·laboració de la Brigada Provincial d’Informació de València i la Brigada Local d’Informació de Torrent (l’Horta Oest). Aquesta investigació es desenvolupa sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció número 1 i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa