Diari La Veu del País Valencià
Roda de guions a la SGAE: 22 autors podran ‘vendre’ les seues sèries als productors d’À Punt i d’Álex de la Iglesia

Més d’una vintena de creadors audiovisuals valencians participaran aquest dimecres, dia 24 d’octubre, en la quarta edició de One to One, una jornada professional que els permetrà presentar els seus projectes enfront d’un grup de destacats productors convidats per la Fundació SGAE i l’associació d’Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV). La fita està consolidada com una cita anual de referència en les agendes dels professionals del sector al País Valencià com una oportunitat per a facilitar la visibilitat i tractar de vendre les bondats i possibilitats del treball dels autors i així crear un vincle entre guionistes i productors arribats de diversos punts de l’Estat.

El projecte compta enguany amb importants novetats en el seu capítol de col·laboradors. Així, atés l’especial moment que viu el sector audiovisual amb la recentment posada en marxa d’À Punt Mèdia, s’ha incorporat a aquesta edició de One to One, que ha ampliat la convocatòria als formats televisius. D’altra banda, l’Institut Valencià de Cultura (IVC), a través de la seua Direcció Adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia, ha incorporat la seua ja tradicional Roda de guions a aquest esdeveniment, la qual cosa permetrà també als guionistes subvencionats en la convocatòria d’ajudes a l’escriptura de l’IVC presentar els seus guions als productors assistents.

També la plataforma Filmarket Hub, el mercat en línia per a llargmetratges i sèries en desenvolupament, participarà enguany de l’esdeveniment, en virtut de l’acord de col·laboració subscrit amb EDAV en 2018 per a potenciar la difusió dels projectes participants en els esdeveniments One to One, Roda de guions i el concurs estatal de guions de llargmetratge de comèdia La Traca. Concretament, els projectes seleccionats per a aquesta edició de l’esdeveniment tindran sis mesos d’accés gratuït a la plataforma. D’aquesta manera, a més de la seua participació en els esdeveniments, els projectes podran connectar en línia amb tota una xarxa de productors i empreses d’Europa i Llatinoamèrica, augmentant així la seua visibilitat i les seues oportunitats de trobar socis interessats.

L’edició de 2018 d’aquest One to One començarà a les 12 hores a la Sala SGAE on, després de l’acte inaugural, els guionistes seleccionats realitzaran una presentació pública dels seus projectes en un temps màxim de quatre minuts. L’objectiu d’aquesta presentació és doble: d’una banda, obtindre una visió global de tots els projectes que posteriorment es presentaran en les reunions privades entre guionistes i productors, i, d’una altra, que els productors convidats puguen sol·licitar reunions amb autors que no tinguen en agenda i el projecte de la qual els haja resultat interessant. Així, com a complement a aquesta sessió, a la vesprada, se celebraran les reunions ‘un a un’ amb una agenda tancada prèviament segons les preferències dels autors.

Autors i productors, cara a cara

Al llarg d’aquesta jornada es presentaran un total de 16 projectes signats per 22 autors audiovisuals: Francisco Ortega (Pacoenlaluna), Joana M. Ortueta & Jordi Juan Martínez, Alfredo Contreras, Beatriz Pérez-Moreno, Javier Azcona & Arturo Sancho, Eladio Ballester Colomer, Iñaki Sánchez Arrieta & Fernando J. Navarro, Samuel Sebastián, David Sueiro & Javier Valenzuela, Alberto Evangelio, Arly Jones & Sami Natsheh, Raúl Gálvez, Antonio Such Peris, Raquel Antón Ruiz, Natxo Fuentes & Marc Llorens, i Miguel Marcos.

De tots els projectes rebuts en la convocatòria d’enguany, els organitzadors han seleccionat cinc sèries o minisèries per a televisió i cinc llargmetratges de ficció. A més, es presentaran també sis llargmetratges subvencionats en la convocatòria de 2017 d’ajudes a l’escriptura de guions de l’IVC.

Pel que fa als productors convidats, el llistat és també llarg: Sergio Castellote (Amuntesport), en el currículum del qual figuren llargmetratges com ara Paella Today o La llegenda del temps; Ernest Sorrentino, subdirector de Continguts d’À Punt Mèdia i guionista en sèries d’èxit com ara Bon dia, bonica i Da Capo; José Maria Torres, en representació de BSV Produccions, que compleix prompte tres dècades de trajectòria; Gustavo Ferrada, fundador de Comboi Films, amb la qual produeix projectes propis i col·labora amb Vodafone, Atresmedia Cinema o Tripictures; Xavier Crespo, qui va fundar Dacsa Produccions, que ha produït més de quaranta títols de ficció i documental; Albert Sagalés, responsable de Coproduccions de DiagonalTV, dedicada a la creació de ficció per a televisió; Óscar Montón, qui ha dirigit i produït, amb Emeeme Produccions, productes documentals per a diverses televisions autonòmiques; Carles Pastor, qui, al capdavant de Gaia Audiovisuals, alterna la ficció audiovisual amb el format documental; Antonio Mansilla (Mediterráneo Media), productor de llargmetratges, sèries de televisió i TV Movies, coproductor d’Astérix en els jocs olímpics, productor executiu del Capitán Trueno i distribuïdor de llargmetratges estatals i internacionals; Kiko Martínez, que amb Nadie es Perfecto treballa des de fa quatre anys amb Álex de la Iglesia i la seua productora Pokeepsie Films i ha produït títols com El bar o Pieles; Tirso Calero i Emilio A. Pina, que amb Pla a Pla han produït sèries per a televisió com El príncipe, Allí abajo o El Caso. Crónica de sucesos; Cristina Abril, responsable de SAÓ Produccions, amb la qual treballa en el desenvolupament de continguts per a À Punt Mèdia i altres operadors estatals; Eva García i Almudena Verdés, els qui gestionen Silence Comunicació, amb la qual combinen la producció pròpia i els encàrrecs comercials; Joan Alamar i Gabriela Tamarit, de Sistema del Solar, productora creada per un grup d’artistes multidisciplinaris que col·laboren en diversos projectes i que són responsables de la websèrie Cabanyal Z; Paloma Mora, fundadora de TV On Produccions, amb una dilatada experiència des del 2000 en la producció i distribució de ficció per a cinema i televisió, i Agustí Mezquida, actualment a València Imagina TV, però amb una gran experiència en la posada en marxa de projectes com Canal+ o la divisió audiovisual de Planeta/DeAPlaneta.

Comparteix

Icona de pantalla completa