Diari La Veu del País Valencià
La campanya de Nadal generarà 45.200 llocs de treball, segons les previsions de Randstad

La campanya de Nadal generarà 45.200 llocs de treball al País Valencià en el mercat laboral, un 7,7% més que el passat any, encara que per sota de la mitjana estatal, situada en el 8,3 per cent, segons l’informe realitzat per Randstad, que preveu més de 400.000 contractacions per primera vegada en la història en tot l’estat espanyol.

A nivell estatal, Castella-la Manxa (15,2%), Cantàbria (9,9%) i Madrid (9,7%) són les regions que registren majors increments en l’últim any, segons l’informe, que reflecteix que comerç, hostaleria i logística i transport són els tres sectors que dinamitzen el mercat laboral en aquesta època a causa de l’augment del consum. Els professionals més cercats són dependents, comercials, manipuladors, empaquetadors, transportistes i cambrers.

El director de Relacions Institucionals de Randstad, Luis Pérez, ha indicat que aquesta època de l’any “és una de les millors ocasions per a accedir a una ocupació temporal per a aquells treballadors que volen aconseguir la seua primera ocupació o reincorporar-se al mercat laboral, ja que les companyies necessiten reforçar les seues plantilles davant de l’increment puntual derivat de l’augment de consum”.

A més, aproximadament el 40% dels contractes indefinits prové d’un contracte temporal, “per la qual cosa veiem aquest tipus d’incorporació com un pont cap a l’ocupació estable i una eina idònia per a dotar de flexibilitat les empreses”.

Castella-la Manxa és l’única autonomia que mostra creixement de dos dígits en l’últim any, amb una variació del 15,2% respecte a 2017. A continuació es troben Cantàbria (9,9%), Madrid (9,7%) i Múrcia (8,9%). Per sobre de la mitjana estatal (8,3%) també se situen Aragó (8,7%), Extremadura (8,7%), Galícia (8,6%) i les Illes Balears (8,3%).

Per davall se situen Astúries (8,2%), Navarra (7,9%), Catalunya (7,7%), les Canàries (7,7%) i el País Valencià (7,7%) mentre que en les últimes posicions, amb els creixements menys pronunciats, es troben Castella i Lleó (7,5%), Andalusia (7,4%), La Rioja (7,2%) i el País Basc (5,7%).

Segons Randstad, durant els últims anys la digitalització i el desenvolupament de les noves tecnologies han modificat els hàbits de consum i, per tant, també les necessitats del mercat laboral. El creixement registrat en el comerç electrònic ha influït en les demandes de les companyies, que busquen perfils amb competències digitals per a cobrir les seues vacants.

No obstant això, malgrat l’auge del comerç electrònic, el comerç tradicional “continua mantenint-se com el principal impulsor de la contractació durant aquestos mesos de l’any”. En aquesta línia, xicotets comerços i grans superfícies busquen perfils que “reforcen” les seues plantilles davant l’augment de consumidors, com ara dependents, promotors, hostes i perfils comercials, principalment, entre els quals es valora el tracte proper amb el client i els seus dots comunicatius.

Finalment, la restauració també experimenta un augment de la demanda dels seus serveis motivat pels esdeveniments socials, com ara menjars i sopars, bé siguen d’empresa o d’amics i familiars. Els bars, restaurants i sales de festa necessiten incorporar cuiners, ajudants de cuina i cambrers per a satisfer l’augment de la demanda.

Comparteix

Icona de pantalla completa