Diari La Veu del País Valencià
Puig considera sensates les exigències de Podem als pressupostos i assegura que s’hi poden incorporar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat de “sensates” les propostes de Podem per als pressupostos de la Generalitat de 2019 i ha assegurat que es “poden incorporar al pressupost”, al mateix temps que s’ha mostrat partidari que hi haja un acord entre les tres forces del Botànic sobre els comptes valencians abans de la presentació, prevista per a finals d’aquest mes.

Així ho ha indicat Puig durant una visita que ha realitzat aquest diumenge a Vinaròs, una de les localitats més afectades per les pluges del temporal de gota freda. Allà, el president ha expressat el seu desig que en la reunió dels socis del Botànic que se celebrarà aquest dilluns “s’avance” en la negociació de pressupostos.

En una roda de premsa aquest divendres, el síndic de Podem, Antonio Estañ, va presentar una sèrie de propostes que suposarien augmentar les inversions dels pressupostos en més de 100 milions d’euros, entre les quals destaquen matèries com l’educació gratuïta en l’etapa 0-3 anys, l’aprovació del Patsecova i més recursos contra els pisos turístics il·legals.

Puig proposarà “un gran acord global” entre PSPV, Compromís i Podem que “garantisca aquestos pressupostos que ajuden al treball i a garantir el benestar de les persones”.

“Seria positiu que en enguany [l’últim abans de les eleccions a les Corts] hi haja abans de la presentació del pressupost un acord estable que permetrà seguir amb aquest projecte de progrés i de prosperitat que estem portant endavant”, ha manifestat Puig, al mateix temps que ha incidit que el País Valencià és l’autonomia que “més ràpid ha aprovat” els pressupostos en els últims anys, la qual cosa, en la seua opinió, ha generat “estabilitat, creixement i benestar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa