Diari La Veu del País Valencià
Metrovalencia distribueix 24.300 targetes dedicades als 125 anys de l’arribada del trenet a Rafelbunyol

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a distribuir una targeta de transport especial, dedicada al 125é aniversari de l’arribada del trenet a Rafelbunyol (l’Hora Nord). L’empresa pública ha emés 24.300 targetes amb aquesta imatge que han començat a distribuir-se en les màquines d’autovenda i a les estacions de la línia 3 (Aeroport-Rafelbunyol).

Aquest nou suport, amb les mateixes característiques tècniques que la resta de targetes que es distribueixen de manera habitual, és vàlid per a recarregar els diferents títols propis de Metrovalencia i també els integrats amb altres operadors.

Com a part de les iniciatives promogudes amb motiu d’aquest aniversari, FGV ha col·laborat en les exposicions que han organitzat els ajuntaments d’Alboraia, Museros i Rafelbunyol. L’empresa pública ha aportat material del seu arxiu històric, com ara fotografies, documents, rellotges, banderoles, cartells indicatius i gorres pertanyents als diferents uniformes utilitzats al llarg d’aquest període.

Així és la targeta dedicada al 125é aniversari del trenet.

Restauració del Tractor 4 dins dels actes de celebració

Com a part d’aquesta commemoració, FGV ha iniciat també els treballs de restauració del Tractor 4, exposat com a peça històrica a l’exterior de l’estació de Rafelbunyol.

El Tractor T4 forma part de la col·lecció de material històric de FGV i va ser construït per Devís als anys trenta per a la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils Valencians. Els seus inicis com a tractor de maniobres per a remolcar el material ferroviari del trenet estan lligats a la Segona República.

Després de diversos anys fora de servei va ser restaurat i situat com a monument en 1985 quan es va reformar l’estació de Rafelbunyol, amb l’objectiu de preservar i tindre sempre present l’evolució històrica del transport metropolità.

La tornada del Tractor 4 està prevista per al pròxim mes de novembre, coincidint amb la data en què es va inaugurar l’estació de Rafelbunyol, el 18 de novembre de 1893, quan complirà 125 anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa