Diari La Veu del País Valencià
Diari Jornada posa punt final després de cinc mesos als quioscos

L’Assemblea General de sòcies cooperativistes de Diari Jornada ha decidit, atenent a l’estat de comptes actual, deixar els quioscos on es distribueix el diari i donar per finalitzat el projecte. Així, l’últim diari en paper als quioscos serà el del proper cap de setmana, 27 i 28 d’octubre.

Diari Jornada va arribar als quioscos aquest 5 de maig, després de mesos de treball previ, “per a fer un nou diari cooperatiu generalista en català dels Països Catalans i en paper”, expliquen en la web del mitjà.

“Després de sis mesos de treball ininterromput perquè el diari poguera sortir cada dissabte, no hem pogut assolir el creixement necessari per a garantir la viabilitat econòmica del projecte”, continuen. Aquesta situació ha comportat que l’Assemblea General de la cooperativa, celebrada aquest dissabte, haja decidit deixar d’imprimir i distribuir en paper als quioscos del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears.

Paral·lelament, s’ha posat en marxa un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de la plantilla, de 23 persones, per a tancar el projecte i per a sufragar els compromisos econòmics pendents, tant amb la plantilla estable com amb col·laboradors i altres proveïdors.

Des de Jornada descriuen que el projecte naixia amb “la il·lusió de poder esdevindre l’únic diari en català, cooperatiu i d’esquerres en paper”, però reconeixen que “també érem conscients que era un projecte de risc que necessitava un gran suport popular que no s’ha sabut trobar en un marc de crisi dels mitjans de comunicació i del periodisme”.

“Tot l’equip que hem treballat a la Jornada volem agrair el suport a totes les persones que han col·laborat amb el projecte i que hi han confiat fent-se sòcies o subscriptores”, conclou la nota.

Comparteix

Icona de pantalla completa