Diari La Veu del País Valencià
Així queda el calendari laboral de 2019

El calendari laboral de 2019 recull un total de 12 dies festius, dels quals només 8 se celebraran de forma conjunta a tot l’Estat, segons la resolució de la Direcció general de Treball publicada aquest dissabte en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

En concret, els 8 festius a tot l’Estat “no substituïbles” per les autonomies són l’1 de gener (dimarts), el 19 d’abril (Divendres Sant), l’1 de maig (dimecres), el 15 d’agost (dijous), el 12 d’octubre (dissabte), l’1 de novembre (divendres), el 6 de desembre (divendres) i el 25 de desembre (dimecres).

Altres dos festius comuns, el dia de Reis i el 8 de desembre, cauen en diumenge, així que les autonomies poden desplaçar la celebració al dilluns següent o a un altre dia. En concret, el dilluns 7 de gener serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Múrcia, Navarra, Ceuta i Melilla, autonomies que han decidit allargar un dia més les vacances nadalenques. D’igual forma, el dilluns 9 de desembre serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, la Rioja i Melilla. La resta d’autonomies ha optat per traslladar el festiu a altres dies de l’any.

Pel que fa al 18 d’abril, Dijous Sant, serà festiu a totes les autonomies, excepte a Catalunya i al País Valencià, on serà festa des del divendres 19 fins al dilluns 22 d’abril.

A Andalusia, Astúries, Canàries, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia, Ceuta i Melilla, els dies festius seran des del dijous 18 al diumenge 21 d’abril, mentre que a les Balears, Cantàbria, Castella-la Manxa, Navarra, el País Basc i la Rioja els dies festius en Setmana Santa seran des del dijous 18 fins al dilluns 22.

A aquestos 12 dies festius estatals i autonòmics, cal sumar-ne 2 locals de cada ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa