Diari La Veu del País Valencià
Dotze persones competiran en les primàries de Podem per la candidatura a la Generalitat

El primer a eixir a la palestra com a possible candidat de Podem a la presidència de la Generalitat va ser l’exdiputat i professor de Dret Constitucional Ruben Martínez Dalmau. Però aquest no serà l’únic aspirant de la formació morada a conquistar el Palau, atés que altres onze persones més també s’han inscrit en les primàries, tal com va informar aquest dijous el partit de Pablo Iglesias.

La candidatura de Dalmau, presentada per la circumscripció d’Alacant, és fruit d’un acord conjunt entre diverses sensibilitats del partit, ja que compta amb el suport del secretari general de Podem, Antonio Estañ, i també els seguidors de Pablo Iglesias, com ara la senadora Pilar Llima i la parlamentària en les Corts Beatriu Gascó.

La diputada al Congrés Rosana Pastor, sobre la qual s’havia especulat que podria presentar-se a ser candidata a la presidència de la Generalitat, finalment concorre per a formar part de les llistes autonòmiques i poder ser diputada en la cambra valenciana en 2019.

El predecessor d’Antonio Estañ en la secretaria general de Podem, Antonio Montiel, també s’ha inscrit en les primàries per a ser diputat autonòmic en 2019, després de reclamar que el criteri de les bases estiga “per sobre d’interessos de grup o de família”.

En total, sis dels dotze diputats que actualment formen el grup de les Corts s’han inscrit en les primàries per a estar en les llistes autonòmiques: César Jiménez, Beatriu Gascó, Irene Gómez, Cristina Cabedo, Jordi Alaman i Antonio Montiel.

No concorren a les primàries l’actual portaveu i secretari general, Antonio Estañ, qui ja ha anunciat que després dels comicis es vol centrar en la Secretaria General. Tampoc repetiran com a diputats Fabiola Meco, Daniel Geffner, David Torres, Josep Almeria i Llum Quiñonero, atés que han decidit no tornar a presentar-se en les llistes autonòmiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa