Diari La Veu del País Valencià
El lapsus de María José Català: la diputada del PPCV afirma que Junqueras és un pres polític

La intensitat del debat parlamentari que s’ha produït aquest dijous a les Corts ha portat la diputada del PPCV, María José Català, a reconéixer que els líders independentistes catalans són presos polítics. Segurament de manera inconscient, la portaveu adjunta dels populars valencians ha atribuït la condició de “presos polítics” als polítics catalans empresonats arran de la causa que investiga el referèndum de l’1 d’Octubre de 2017.

En una acalorada intervenció de Català en la sessió de control al president, la diputada del Partit Popular ha acusat els socialistes d’estar negociant els Pressupostos Generals de l’Estat amb “batasunos i presos polítics”, en al·lusió a la reunió que José Luis Rodríguez Zapatero hauria mantingut amb Arnaldo Otegi i la reunió que podrien mantindre a la presó de Lledoners el líder de Podem, Pablo Iglesias, amb el líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras.

Carregant el vídeo…

Abans de Català havia intervingut la síndica del PPCV, Isabel Bonig, qui ja havia criticat que els PGE de 2019 de PSOE i Podemos siguen negociats “per una persona que no està en el govern en un vis a vis amb un senyor colpista català que està a la presó”. El president Ximo Puig ha respost preguntant si és un problema acudir a la presó a parlar amb algú: “Vosté no ha anat a visitar a alguns dels que té a la presó?”, en al·lusió amb excàrrecs del PPCV empresonats per corrupció.

Puig ha incidit que “els drets constitucionals estan en tots, estiguen a la presó o no” i la vicepresidenta, Mónica Oltra, també s’ha referit a això en el torn de rèplica: “Poden caracteritzar-nos per anar de visita a la presó però vostés es caracteritzaven per anar a la presó presos per robar, aquesta és la diferència. No és el mateix anar de visita que anar per robar, que és el que els passa a vostés”.

Comparteix

Icona de pantalla completa