Diari La Veu del País Valencià
Montiel vol repetir com a diputat de Podem i alerta que llançar ara caps de llista és un error

L’actual diputat i exsecretari general i exportaveu a les Corts de Podem, Antonio Montiel, s’ha inscrit en les primàries de la formació morada per a repetir com a parlamentari, conscient que hi ha “molt de treball per fer”. També ha recordat, però, que l’ordre de la llista el decidiran les bases: “Llançar ara caps de llista, fins i tot un ordre de la llista, és un error”.

Així s’ha pronunciat Montiel en declaracions als mitjans després que la passada mitjanit Podem tancara el termini perquè els interessats a formar part de les llistes s’inscrigueren. Aquest dijous es faran públics els noms i l’exdirigent de Podem calcula que hi haurà vora 200 inscrits. A partir d’ací, es recaptaran avals, arrancarà la campanya i es presentaran les candidatures definitives.

El líder de Podem, Antonio Estañ; la senadora Pilar Lima, i la diputada Beatriz Gascó van tancar un acord per a donar suport a una candidatura a aquestes primàries encapçalada pel catedràtic Rubén Martínez Dalmau com a candidat a la Presidència de la Generalitat.

Sobre aquest tema, Montiel ha remarcat que “en última instància l’ordre de la llista el decidirà la gent” i que “fins que no es tanque el procés de votacions, no se sabrà qui encapçalarà cada llista”. “Anticipar l’ordre en una llista oberta com són les llistes de Podem és un poc prematur i, a més, furta a les bases la possibilitat de decidir quina és la composició i l’ordre definitiu de la llista que finalment es presenta a les eleccions”, ha alertat.

Preguntat sobre si se sentiria còmode formant part d’una llista encapçalada per Martínez Dalmau, Montiel ha assegurat que se sentiria còmode en “la llista que facen les bases” i ha tornat a incidir que “açò no és menú únic en el qual a la gent li diem què votar; la gent de Podem té criteri suficient”. Montiel ha admés que podria ocórrer que aquestes bases el situaren com a candidat però que ell “en principi” no busca això.

“Cal oferir a les bases la possibilitat de decidir”

El diputat de Podem ha posat com a exemple del poder de la gent que, “en 2015, persones com Marc Pallarés en la llista per Castelló estaven molt més baixes i la gent les va pujar”. “Va ser un èxit de les bases, va demostrar sent diputat que era una persona idònia i això va ser una sàvia decisió de les bases”, ha afegit.

“Això pot tornar a passar i, finalment, la llista serà la que la gent vulga; qualsevol company que es postula sap que la decisió és de la gent”, ha reiterat, i ha afegit que “pot ser que hi haja acords interns, però jo només confie en l’últim acord, que és el de la gent quan vota”.

En tot cas, ha indicat que vol tornar a ser diputat perquè “hi ha molt de treball per fer” i també perquè “hi ha un capital acumulat d’experiència i cal combinar, oferir a les bases la possibilitat que avaluen cadascuna de les persones que hem tingut la responsabilitat d’estar a les Corts i que les bases decidisquen”.

“Jo estic a la disposició de les bases, ho he estat sempre, no estic per guerres ni per lluites de poder; es tracta de seguir exercint una tasca que ha sigut fins ara molt important i molt útil”, ha indicat. “Hem de seguir marcant el full de ruta del futur govern valencià”, ha afegit.

Respecte al fet que Estañ no s’haja postulat com a candidat, ha indicat que “cal entendre també les decisions personals”. “Jo respecte tant la decisió de Fabiola Meco [ja va anunciar que no es presentaria], que em sembla una pèrdua d’una persona tremendament valuosa, com la que puga haver pres el meu company Estañ, que no sé quines aspiracions polítiques té”, ha conclòs Montiel.

Comparteix

Icona de pantalla completa