Diari La Veu del País Valencià
Renfe connectarà Villena i Alacant amb 10 serveis nous a partir de dilluns vinent

Renfe ha programat la circulació de nous serveis de trens entre Alacant i Villena a partir del dilluns 22 d’octubre, dins del marc de les obligacions de servei públic (OSP). L’ampliació i millora de l’oferta estableix 10 nous serveis, 5 per sentit, i l’adaptació de la resta dels serveis actuals de Mitja Distància.

En un comunicat, Renfe ha assenyalat que l’ampliació de l’oferta de serveis, inclosa en el nou paquet d’OSP, suposa duplicar les freqüències entre Alacant i el Vinalopó Mitjà i l’Alt Vinalopó, ja que es programa una oferta global de 20 serveis de dilluns a divendres, 10 per sentit, que enllacen les ciutats principals. La nova oferta possibilita una major relació de serveis, freqüències i qualitat per a les estacions de Villena, Saix, Elda-Petrer, Novelda-Asp, Sant Vicent Centre, Universitat Alacant i Alacant Terminal.

L’oferta de freqüències es duplica amb 134 trens setmanals, la qual cosa suposa una oferta de 77.000 places durant la setmana. L’horari s’estableix des de les 6.45h, amb l’inici del servei, fins a les 21.07 hores, quan eixirà l’últim tren entre ambdues ciutats. Les noves freqüències, juntament amb els trens que actualment presten servei, s’han espaiat per a cobrir adequadament totes les franges horàries.

A més dels títols de transport Anada o Anada i Tornada, aquestos serveis es comercialitzaran també amb títols multiviatge: l’abonament 10 regional, l’abonament mensual regional i l’abonament mensual estudiant regional.

Els trens arriben a Vinaròs

Unes setmanes més tard, el dilluns 12 de novembre, també s’ampliarà el servei de trens entre Castelló i Vinaròs. Des de Vinaròs, eixiran 6 trens cada dia de la setmana; 6 més, només de dilluns a divendres, i 3, el cap de setmana. Des de Castelló, eixiran cap a Vinaròs 5 trens cada dia; de dilluns a divendres se’n sumaran altres 7, i el cap de setmana, en seran 4.

Tots els trens pararan a Benicàssim, Orpesa, Torreblanca (la Plana Alta), Alcalà de Xivert i Benicarló-Peníscola (el Baix Maestrat).

Comparteix

Icona de pantalla completa