Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Periodistes denuncia els atacs dels grups ultra a periodistes durant la cobertura del 9 d’Octubre

La Unió de Periodistes ha denunciat a través d’un comunicat l’actitud incívica que van patir alguns periodistes i fotoperiodistes durant la cobertura de la manifestació vespertina convocada per la Comissió 9 d’Octubre. Diversos periodistes que es trobaven a peu de carrer cobrint la manifestació van ser insultats i amenaçats per grups de persones relacionades amb l’extrema dreta amb l’objectiu de dificultar el normal exercici de la professió.

L’associació recorda en el comunicat que aquestos atacs que estan rebent els professionals de la informació per part d’aquestos grups no són nous, atés que el passat any en la mateixa manifestació grups d’extrema dreta van agredir fotoperiodistes.

Per a la Unió de Periodistes s’estan vulnerant els drets a la llibertat d’expressió i el dret a una informació lliure i veraç; de fet, fa uns dies ja va denunciar els atacs a un altre periodista, en aquest cas d’À Punt, que va ser també víctima d’amenaces a través de les xarxes socials per raons lingüístiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa